QPS-logo
QPS logo QPS logo
klanteen vertellen logo
9,1
60 beoordelingen

Verschillende fases

Wat zijn de fases van het geneesmiddelenonderzoek?

  • Gezellige huiselijke sfeer

  • Voor iedereen een onderzoek

  • Gericht op vrijwilligers

  • Veiligheid staat voorop

Fase 1

Tijdens fase 1 wordt vooral gekeken naar de veiligheid van het geneesmiddel en hoe de vrijwilliger er op reageert en het verwerkt. Tijdens de 1e toediening ontvangt u een dosis die veelal kleiner is dan tijdens dieronderzoeken veilig is gebleken. Het functioneren van vitale lichaamsfuncties wordt nauwkeurig geregistreerd evenals de bijwerkingen. Bij de onderzoeken in deze fase zijn kleine groepen vrijwilligers betrokken, welke worden uitgevoerd door een gespecialiseerd instituut zoals QPS.

Fase 2

Tijdens fase 2 zal het geneesmiddel worden getest op 200/300 patiënten, waarbij vooral wordt gekeken naar de werkzaamheid en zal de optimale dosis worden gezocht.

Fase 3

In deze fase wordt op grote schaal (meerdere centra wereldwijd) de effectiviteit, verdraagbaarheid en veiligheid van het nieuwe onderzoeksmiddel op grote groepen patiënten onderzocht.

De overheid

Het dossier van alle onderzoeken bij elkaar wordt ter beoordeling aangeboden aan de bevoegde overheidsinstanties. Deze beoordelen of een nieuw onderzoeksmiddel geregistreerd (en dus verkocht) mag gaan worden.

Fase 4

Ook als een onderzoeksmiddel eenmaal is geregistreerd en op grote schaal door patiënten wordt gebruikt, gaat het onderzoek naar de werkzaamheid en veiligheid door. In deze fase worden de gegevens van tienduizenden patiënten verzameld via artsen die het geneesmiddel regelmatig voorschrijven.

Bekijk onze onderzoeken Direct inschrijven

1 Stap 1: Aanmelden

Meld u aan als vrijwilliger voor één van onze onderzoeken via onze website.

2 Stap 2: Medische keuring

U ondergaat een medische keuring. Naar aanleiding van de medische keuring wordt bepaald of u geschikt bent voor het onderzoek.

3 Stap 3: Deelname onderzoek

Tijdens het onderzoek verblijft u in ons onderzoekscentrum en komt u nog één of meerdere keren terug. Ook bestaat de mogelijkheid dat u reserve wordt.

4 Stap 4: Ontvang vergoeding

Als u alle onderdelen heeft afgerond ontvangt u na de nakeuring uw vergoeding binnen uiterlijk 4 weken!