Vergoeding bij QPS, hoe zit dat nou?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de vergoeding niet gekoppeld aan een risico. Hoeveel vergoeding jij ontvangt, wordt bepaald aan de hand van o.a. het aantal dagen en de speciale handelingen. Dit komt neer op ongeveer €220 bruto per dag, exclusief reiskosten. De hoogte van de vergoeding heeft niets te maken met een mogelijk risico van het onderzoek. De tarieven die gehanteerd worden voor geneesmiddelen onderzoek in Nederland zijn landelijk afgesproken en goedgekeurd door de Medisch Ethische Toetsingscommissie.

Drie deelnemers spelen een kaartspel aan tafel in de QPS kliniek.
Drie deelnemers spelen een kaartspel aan tafel in de QPS kliniek.
Twee mannelijke en vrouwelijke deelnemer zijn aan het sjoelen in de QPS kliniek
Twee mannelijke en vrouwelijke deelnemer zijn aan het sjoelen in de QPS kliniek
Khalid klinisch farmacoloog QPS geneesmiddelenonderzoek
Khalid
klinisch farmacoloog sinds 2007
"Mensen reageren vaak geschrokken als ze na de medische keuring ongeschikt blijken. “Is er iets met me aan de hand?”. We snappen de zorg, maar gelukkig is die nergens voor nodig: dat je ongeschikt bent betekent alleen dat een of meerdere waardes niet overeenkomen met die van het protocol. Dat kan zoiets simpels zijn als een hartslag van 59 terwijl die minimaal 60 moet zijn, of het feit dat je twintig glazen alcohol per week drinkt terwijl in het protocol maximum van veertien glazen is bepaald."

De vergoeding, dat zit zo

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de vergoeding niet gekoppeld aan een risico. Hoeveel vergoeding jij ontvangt, wordt bepaald aan de hand van o.a. het aantal dagen en de speciale handelingen. De totale vergoeding wordt bepaald aan de hand van de onderstaande zaken.

Het aantal dagen in de kliniek
Per dag en nacht dat jij in de kliniek verblijft, ontvang je van ons een standaard vergoeding. We vergoeden je hiermee voor je tijdsinvestering in het onderzoek.
Extra toeslag
De basis vergoeding is gebaseerd op de tijd die jij in het onderzoek steekt. Daar bovenop zijn er een aantal gevallen waarbij je een extra toeslag krijgt: (Deze zijn al meegenomen in de totale vergoeding) - Bij onderzoeken met een radioactief component ligt de vergoeding per dag iets hoger. Dit omdat het aantal handelingen per dag hoger is. - Bij korte bezoeken die later dan 30 dagen na vertrek uit het onderzoekscentrum plaatsvinden. - Bij speciale medische handelingen, zoals een MRI-scan, gastroscopie of een ruggenprik. Hiervoor geldt een extra vergoeding, afhankelijk van de speciale medische handeling.
De medische keuring
Voorafgaand aan je deelname word jij medisch gekeurd, hiervoor staat een aparte vergoeding. Deze is al meegenomen in de totale vergoeding.
De terugkomdagen
De terugkomdagen, waarbij je na afloop voor een ambulant bezoek weer naar de kliniek komt, krijg je apart vergoed. Deze tellen niet mee als verblijfsduur, maar zijn wel inbegrepen in het totaalbedrag.
Handelingen die je na je verblijf thuis doet
Voor de handelingen die je na verblijf thuis doet, zoals het bijhouden van een dagboekje waarin je iedere dag een aantal vragen beantwoordt, krijg je een vergoeding. Ook deze is al meegerekend in de totale vergoeding.
Jouw deelnamevergoeding

+ €0,21 p/km reiskostenvergoeding

Reiskostenvergoeding

De reiskostenvergoeding bedraagt €0,21 per kilometer met een maximum van 420 km per enkele reis. Voor het bepalen van de vergoeding gebruiken we de ANWB-routeplanner om het aantal kilometers van je woonadres tot de kliniek te berekenen. Is dat 100 km heen en 100 km terug? Dan ontvang je dus 200 km x €0,21 = €42. Je krijgt deze vergoeding voor ieder bezoek* aan QPS (de kliniek en het keuringscentrum). (*Reiskostenvergoeding wordt niet uitgekeerd wanneer je wordt afgekeurd in verband met drugsgebruik).

“Knap hoe een professionele organisatie toch de sfeer in de kliniek gezellig en vertrouwd kan houden.”
Peter QPS review
Frits, deelnemer dec '22
“Ik word de hele dag in de watten gelegd met lieve aandacht, heerlijk eten, een warm en gezellig familiegevoel, waar ik meer dan thuis ben. Ik kom altijd als herboren en uitgerust weer thuis: een waar kuuroord! Dankjewel QPS!”
Neringa QPS review
Helena, deelnemer dec '22
“Het voelde een beetje als vakantie, want ik had nu tijd om films te kijken, te lezen en te slapen! De begeleiding van de artsen was prima.”
Janna review QPS
Janna, deelnemer feb '23
50.000+
deelnemers aan onderzoeken in NL per jaar
97%
van onze deelnemers beveelt QPS aan
€220,-
gemiddelde vergoeding per dag

Inkomsten uit arbeid

Genoemde bedragen zijn bruto bedragen. Volgens de wetgeving is QPS verplicht de vergoedingen op te geven aan de Belastingdienst. Het is jou verplichting de vergoeding op te geven als inkomsten uit arbeid. Omdat reiskosten niet altijd zijn belast, adviseren wij je bonnetjes/vervoersbewijzen en dergelijke te bewaren.

Nederlandse verblijfsvergunning

De vergoeding die je krijgt voor je deelname aan geneesmiddelenonderzoek wordt in Nederland gezien als inkomsten uit werk. Dit houdt in dat als niet Nederlander dezelfde regels gelden voor deelname aan geneesmiddelenonderzoek dan voor elk ander werk. Ben je een staatsburger van een lidstaat van de Europese Unie, Noorwegen, Liechtenstein, Ijsland of Zwitserland dan mag je vrij werken in Nederland en heb je geen vergunningen nodig. Als staatsburger van alle andere landen geldt dat je een Nederlandse verblijfsvergunning van het IND nodig hebt waar op staat: arbeid is vrij toegestaan. Een tewerkstellingsvergunning (twv) of gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (gvva) zijn niet geldig voor deelname. Deze worden door de werkgever aangevraagd en zijn dan ook alleen geldig voor het werk waarvoor ze zijn aangevraagd.