QPS-logo
QPS logo QPS logo
klanteen vertellen logo
8,4
156 beoordelingen

Vergoeding

Wat ontvangt u voor deelname aan één van onze onderzoeken?

Bekijk onze onderzoeken Direct aanmelden

  • Gezellige huiselijke sfeer

  • Voor iedereen een onderzoek

  • Gericht op vrijwilligers

  • Veiligheid staat voorop

De vergoeding

Bij deelname aan geneesmiddelen onderzoek ontvangt u een vergoeding. Dit komt neer op ongeveer €100 tot €170 bruto per dag, exclusief reiskosten. De vergoeding wordt per onderzoek berekend en de hoogte is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de lengte van het onderzoek (hoe lang blijft u in de kliniek) of de frequentie van medische handelingen. De hoogte van de vergoeding heeft niets te maken met een mogelijk risico van het onderzoek. De tarieven die gehanteerd worden voor geneesmiddelen onderzoek in Nederland zijn landelijk afgesproken en goedgekeurd door de Medisch Ethische Toetsingscommissie.

Reiskosten

U ontvangt een reiskostenvergoeding voor ieder bezoek aan QPS. Deze reiskostenvergoeding is gebaseerd op de afstand van uw woonadres tot het onderzoekscentrum van QPS. Per kilometer ontvangt u een vergoeding van € 0,19 met een maximum van 420 km per enkele reis (volgens de ANWB routeplanner). Uitbetaling vindt plaats binnen 4 weken.

U ontvangt geen reiskostenvergoeding wanneer u te laat op de keuringsafspraak verschijnt (zonder aantoonbare legitieme reden) of geen geldig identificatiebewijs meebrengt en hierdoor niet gekeurd kunt worden. Daarnaast ontvangt u ook geen reiskostenvergoeding wanneer u afgekeurd wordt vanwege een positieve drugs- of alcoholtest.

Inkomsten uit arbeid

Genoemde bedragen zijn bruto bedragen. Volgens de wetgeving is QPS verplicht de vergoedingen op te geven aan de Belastingdienst. Het is uw verplichting de vergoeding op te geven als inkomsten uit arbeid. Omdat reiskosten niet altijd zijn belast, adviseren wij u bonnetjes/vervoersbewijzen en dergelijke te bewaren.

Bekijk onze onderzoeken Direct inschrijven

 

1 Stap 1: Aanmelden

Meld u aan als vrijwilliger voor één van onze onderzoeken via onze website.

2 Stap 2: Medische keuring

U ondergaat een medische keuring. Naar aanleiding van de medische keuring wordt bepaald of u geschikt bent voor het onderzoek.

3 Stap 3: Deelname onderzoek

Tijdens het onderzoek verblijft u in ons onderzoekscentrum en komt u nog één of meerdere keren terug. Ook bestaat de mogelijkheid dat u reserve wordt.

4 Stap 4: Ontvang vergoeding

Als u alle onderdelen heeft afgerond ontvangt u na de nakeuring uw vergoeding binnen uiterlijk 4 weken!