QPS-logo
QPS logo QPS logo
klanteen vertellen logo
9,1
60 beoordelingen

Veiligheid

Wat is ons protocol?

  • Gezellige huiselijke sfeer

  • Voor iedereen een onderzoek

  • Gericht op vrijwilligers

  • Veiligheid staat voorop

Studies

Tijdens een studie worden één of meerdere wetenschappelijke vragen beantwoord. Door middel van vooraf opgestelde regels, kunnen deze vragen zo betrouwbaar en ethisch mogelijk beantwoordt worden.

Deze regels staan in het zogenaamde protocol van de studie welke wordt aangeboden aan een door de overheid erkende en onafhankelijke Medisch Ethische Toetsingscommissie (METc) ter goedkeuring.

Als deze commissie beoordeelt dat het protocol de veiligheid van de vrijwilligers voldoende garandeert en dat de studie wetenschappelijk zinvol is, wordt het protocol goedgekeurd.

Veiligheid van vrijwilligers

Uiteraard gaat bij QPS de veiligheid van vrijwilligers voor alles. Er zijn strenge controles op naleving van (inter)nationale wet- en regelgeving en ook het risico dat de vrijwilliger loopt bij deelname aan een onderzoek wordt tevoren beoordeeld. Wanneer u nog vragen heeft over risico’s van deelname, bekijk onze veelgestelde vragen.

Bekijk onze onderzoeken Direct inschrijven

1 Stap 1: Aanmelden

Meld u aan als vrijwilliger voor één van onze onderzoeken via onze website.

2 Stap 2: Medische keuring

U ondergaat een medische keuring. Naar aanleiding van de medische keuring wordt bepaald of u geschikt bent voor het onderzoek.

3 Stap 3: Deelname onderzoek

Tijdens het onderzoek verblijft u in ons onderzoekscentrum en komt u nog één of meerdere keren terug. Ook bestaat de mogelijkheid dat u reserve wordt.

4 Stap 4: Ontvang vergoeding

Als u alle onderdelen heeft afgerond ontvangt u na de nakeuring uw vergoeding binnen uiterlijk 4 weken!