Veiligheid

Wat is ons protocol?

Veiligheid van vrijwilligers staat bij ons voorop, daarom volgen wij ons protocol strikt en wordt dit gecontroleerd door de Medisch Ethische Toetsingscommissie.
QPS arts stelt vragen aan deelnemer in medische ruimte.
QPS arts stelt vragen aan deelnemer in medische ruimte.

Studies

Tijdens een studie worden één of meerdere wetenschappelijke vragen beantwoord. Door middel van vooraf opgestelde regels, kunnen deze vragen zo betrouwbaar en ethisch mogelijk beantwoordt worden.

Deze regels staan in het zogenaamde protocol van de studie welke wordt aangeboden aan een door de overheid erkende en onafhankelijke Medisch Ethische Toetsingscommissie (METc) ter goedkeuring.

Als deze commissie beoordeelt dat het protocol de veiligheid van de vrijwilligers voldoende garandeert en dat de studie wetenschappelijk zinvol is, wordt het protocol goedgekeurd.

Veiligheid van vrijwilligers

Uiteraard gaat bij QPS de veiligheid van vrijwilligers voor alles. Er zijn strenge controles op naleving van (inter)nationale wet- en regelgeving en ook het risico dat de vrijwilliger loopt bij deelname aan een onderzoek wordt tevoren beoordeeld. Wanneer u nog vragen heeft over risico’s van deelname, bekijk onze veelgestelde vragen.

Bekijk onze onderzoeken Direct inschrijven