Deelnemers hebben sociaal praatje op bed in de QPS kliniek

Route

Hoe kom je bij de QPS onderzoeksklinieken?

Zowel ons keuringscentrum als twee onderzoeksklinieken staan in Groningen, dicht bij elkaar op het terrein van het Universitair Medisch Centrum Groningen. In de e-mail voorafgaand aan je verblijf lees je in welke kliniek je wordt verwacht. QPS heeft een derde onderzoekskliniek in Leeuwarden, maar hier ligt de focus op patiëntenonderzoek. 

QPS Onderzoekskliniek 1

Universitair Medisch Centrum Groningen, Biotech Center
Hanzeplein 1 – ingang 53
9713 GZ Groningen
Receptie: +31 (0) 50 2072344
Google Maps link

Ingang van het Biotech Center van QPS

Met de auto
Vanaf de ring van Groningen volg je de wegwijzers richting UMCG. Je komt dan automatisch bij de parkeergarage die onder de ontvangsthal van het UMCG ligt. Je kunt hier betaald parkeren. Sta je in de ontvangsthal van het UMCG, ga dan de linkergang op (Fonteinstraat) naar de uitgang Oostersingel. Door de draaideur verlaat je het UMCG. Buiten vind je aan de overzijde van de straat schuin rechts achter de fietsenstalling het Biotech Center aan. In dit pand is QPS gevestigd.

Met het openbaar vervoer

QPS is goed bereik met OV. Zowel de stads- als streekbussen van Qbuzz rijden vanaf het Centraal Station Groningen in ongeveer 10 minuten naar het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).Je stapt uit bij de halte “hoofdingang UMCG”. Sta je in de ontvangsthal van het UMCG, ga dan de linkergang op (Fonteinstraat) naar de uitgang Oostersingel. Door de draaideur verlaat je het UMCG. Buiten vind je aan de overzijde van de straat schuin rechts achter de fietsenstalling het Biotech Center aan. In dit pand is QPS gevestigd.

QPS Onderzoekskliniek 2 & Keuringscentrum

Recht tegenover parkeergarage hoofdingang UMCG
Zielstraweg 2
9713 GX Groningen
Tel receptie: +31 (0) 50 2072344
Google Maps link

Auto
Vanaf de ring van Groningen volg je de wegwijzers richting UMCG. Je komt dan automatisch bij de parkeergarage die onder de ontvangsthal van het UMCG ligt. Je kunt hier betaald parkeren. Sta je in de ontvangsthal van het UMCG, ga dan door de draaideur naar buiten. Recht tegenover de hoofdingang van het UMCG vind je de Zielstraweg 2 aan je rechterhand.

Openbaar vervoer

QPS is goed bereik met OV. Zowel de stads- als streekbussen van Qbuzz rijden vanaf het Centraal Station Groningen in ongeveer 10 minuten naar het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).Je stapt uit bij de halte “hoofdingang UMCG”. Sta je in de ontvangsthal van het UMCG. Ga door de draaideur naar buiten en recht tegenover de hoofdingang van het UMCG vind je de Zielstraweg 2 aan je rechterhand.

QPS Onderzoekskliniek 3

Voornamelijk voor patiënten

Medisch Centrum Leeuwarden
Henri Dunantweg 6
8934 AD Leeuwarden
Google Maps link

Auto
Vanuit richting Heerenveen / Grou (A32): rijd via knooppunt Werpsterhoek, richting Leeuwarden Oost en volg dan de N31 tot afrit 26 (Leeuwarden Oost). JE komt dan via de Drachtsterweg de stad binnen.

Alternatieve route: neem op de A32 afrit 17, richting Leeuwarden Zuid.  Je rijdt via de Overijsselselaan.

Vanuit richting Harlingen / Bolsward (A31/N31): volg de Haak om Leeuwarden (N31), neem afrit 25 (Leeuwarden Zuid) of 26 (Leeuwarden Oost).

Vanuit richting Drachten / Garyp (Wâldwei, N31): neem afrit 26 (Leeuwarden Oost).

Het MCL is vanaf alle invalswegen aangegeven op de ANWB-borden. Je kunt in Leeuwarden de rondweg volgen. (ANWB-borden naar ‘ring’ of ‘ring zuid’.) Volg de richting H-MCL hoofdingang. Op het terrein van het MCL kun je parkeren.

Openbaar vervoer
Het MCL is uitstekend bereikbaar met het OV. Vanaf  NS-station Leeuwarden gaan verschillende buslijnen naar het MCL. Kom je per trein: je vindt het busstation links van de uitgang van het treinstation.

Op het terrein van het MCL is een bushalte; de stadsbus stopt dus bijna ‘voor de deur’ van het ziekenhuis. De halte van de streekbussen is nabij het MCL; vanaf de halte Borniastraat is het nog ca. vijf minuten lopen naar de hoofdingang.

De ingang voor QPS is Henri Dunantweg 6. Het QPS pand staat direct rechts van de parkeerplaats voor de hoofdingang.