Oudere deelneemster zit op de rand van het bed in de QPS kliniek

Voor patiënten met Reumatoïde artritis

Voor patiënten en naasten heeft Reumatoïde artritis grote gevolgen. Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte waarbij je afweersysteem zich tegen je eigen lichaam keert. Het is een chronische aandoening waarin je periodes hebt waar je last krijgt van gewrichtsontstekingen. Dit kan leiden tot pijnlijke, gezwollen en stijve gewrichten. Reumatoïde artritis komt op alle leeftijden voor. Voor patiënten en naasten heeft Reumatoïde artritis grote gevolgen. Gewone dagelijkse dingen worden ineens een stuk lastiger, waardoor de levenskwaliteit verslechtert. Op dit moment zijn er bijna 270.000 Nederlanders met de diagnose Reumatoïde artritis, de ziekte komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Hoewel er medicijnen zijn die de verschijnselen van de ziekte bestrijden, is er niets dat de ziekte geneest. Daar willen we zo snel mogelijk verandering in brengen, zodat we reumatoïde artritis kunnen stoppen. Er moeten nieuwe medicijnen ontwikkeld worden, die met de hulp van mensen die vrijwillig meedoen aan een onderzoek getest kunnen worden.  Sterker nog, zonder mensen die vrijwillig meedoen aan een onderzoek is het onmogelijk om mogelijk nieuwe geneesmiddelen te maken.

“Alles was uitstekend geregeld, de verpleegkundigen creëerden een gezellige en huiselijk sfeer. Zoals ik jullie al persoonlijk heb gezegd wil ik bij deze jullie nogmaals heel hartelijk bedanken. Jullie zijn kanjers!!!”
Nico QPS deelnemer review
Nico, deelnemer okt '21
“Ik word de hele dag in de watten gelegd met lieve aandacht, heerlijk eten, een warm en gezellig familiegevoel, waar ik meer dan thuis ben. Ik kom altijd als herboren en uitgerust weer thuis: een waar kuuroord! Dankjewel QPS!”
Neringa QPS review
Helena, deelnemer dec '22
“Vanaf binnenkomst voelde ik me welkom en gedurende het verblijf bleef ik het gevoel houden dat ik goed in de gaten gehouden werd. Ik vond het heerlijk om een paar dagen alle tijd te hebben in de wetenschap dat ik er een goed doel mee dien.”
Carin review QPS
Carin, deelnemer jan '22
50.000+
deelnemers aan onderzoeken in NL per jaar
97%
van onze deelnemers beveelt QPS aan
€220,-
gemiddelde vergoeding per dag

Waarom deelnemen bij QPS?

Een beter leven voor patiënten wereldwijd - daarom help je mee:

Met behulp van Reumatoïde artritis patiënten kunnen we nauwkeurig de werking van een mogelijk geneesmiddel onderzoeken. Een belangrijke stap in een beter leven voor patiënten wereldwijd. Redenen om deel te nemen aan een onderzoeken zijn voor onze deelnemers bijvoorbeeld:

  • Een beter leven voor een ander en jezelf. We onderzoeken medicijnen die een aandoening tegengaan, maar ook symptomen bestrijden. Je helpt toekomstige patiënten Reumatoïde artritis en misschien jezelf. 
  • Een gevoel van voldoening. Een aandoening kun je het gevoel geven minder mee te kunnen draaien in de maatschappij. Op deze manier lever je juist een enorm belangrijke bijdrage.
  • Een passende vergoeding. Dit is gebaseerd op basis van de duur van het verblijf en onderzoekshandelingen en heeft niets te maken met een eventueel risico.
Twee vrouwelijke deelnemers vrolijk lachend in de tuin bij QPS

Hoe werkt deelnemen aan een Reumatoïde artritis onderzoek?

Wat gebeurt er voordat je kunt meedoen?

Je ontvangt uitgebreide informatie, waarin alles over het onderzoek nog eens duidelijk uitgelegd staat.

  • We nemen telefonisch contact met je op om het onderzoek met je door te spreken en alles goed uit te leggen. In dit gesprek is er voldoende ruimte voor al je vragen. Ook stellen we je vragen om te bepalen of je inderdaad mee kunt doen aan het onderzoek.
  • Je doorloopt een medische keuring op onze locatie in Groningen. Dit onderzoek duurt een paar uur.
  • Je maakt kennis met een van onze specialisten en krijgt een rondleiding door de kliniek. Zo weet je van tevoren precies wat je kunt verwachten.
vrouw in qps kliniek op een bank buiten

Onderzoeken voor Reumatoïde artritis patiënten

Voor deze onderzoeken zoeken we patiënten

Help mee Reumatoïde artritis te bestrijden

Onderzoek naar mogelijk nieuwe geneesmiddelen om Reumatoïde artritis te bestrijden is complex en daarom niet voor elke organisatie weggelegd. QPS kan deze complexe onderzoeken goed uitvoeren omdat we een aangepaste kliniek hebben waar medewerkers in dienst zijn met specialistische kennis en ervaring. Het is onze missie om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mogelijk nieuwe Reumatoïde artritis-geneesmiddelen.
Nadat een mogelijk nieuw geneesmiddel in laboratoria en op proefdieren is getest wordt het getest bij mensen. Het testen op mensen stap gebeurt in verschillende fasen.

  • In fase 1 wordt vooral getest op de veiligheid en verdraagbaarheid van het mogelijk nieuwe medicijn. Dit gebeurt bij gezonde mensen die vrijwillig meedoen aan een onderzoek.
  • In fase 2 wordt de optimale dosering getest bij een kleine groep patiënten.
  • In fase 3 wordt de werkzaamheid op grote schaal getest. Duizenden patiënten, verspreid over meerdere landen, krijgen dan het mogelijk nieuwe medicijn of een placebo toegediend, zodat de werkzaamheid aangetoond kan worden. Soms vergelijken we het mogelijk nieuwe medicijn ook met een medicijn dat al op de markt is.

Voordat het medicijn verkrijgbaar is, is er dus al enorm veel gebeurd en getest. Met de onmisbare hulp van mensen die vrijwillig meedoen aan een onderzoek kunnen we ook de laatste stap voltooien en mogelijk nieuwe geneesmiddelen op de markt brengen.

Geen patiënt? Dan kun je ook helpen!

Ben je geen patiënt, dan kun je alsnog meehelpen aan geneesmiddelenonderzoek. Voor onderzoek naar de verdraagzaamheid van een mogelijk geneesmiddel zoeken we namelijk juist veel gezonde deelnemers. Draag een steentje bij, geniet van tijd voor jezelf en krijg een fijne vergoeding. Bekijk hier alle onderzoeken voor gezonde deelnemers.

Veel gestelde vragen
Ben ik geschikt om mee te helpen aan onderzoek naar mogelijk nieuwe Reumatoïde artritis medicijnen?

Dat verschilt per onderzoek. Op de onderzoekspagina staan alle voorwaarden, maar je kunt ons ook even bellen: 050-8200483

Kan ik zelf profijt hebben van de medicijnen die ik ga testen?

Die kans bestaat, maar dat kunnen we je niet garanderen. Tijdens het onderzoek kan er wel aanvullende diagnostiek verricht worden, wat een voordeel voor je kan zijn. 

Wat gebeurt er nadat ik me heb aangemeld voor een onderzoek?

Dat verschilt per onderzoek. Meestal doen we eerst een telefonische intake. Daarna plannen we een medische keuring, die uit 1 of meerdere bezoeken bestaat. Als alle resultaten in orde zijn, kun je deelnemen aan het onderzoek.

Waar is de financiële vergoeding op gebaseerd?

De vergoeding is gebaseerd op jouw tijdsinvestering en het aantal medische handelingen dat we verrichten. Het heeft niets te maken met het risico.

Ik gebruik al andere medicijnen, kan ik deze blijven gebruiken?

Dat verschilt per onderzoek. Je kunt zich sowieso aanmelden, dan bespreken we jouw specifieke situatie tijdens de telefonische intake.

Ik ben onder behandeling bij een specialist. Gaat dit tijdens het medicijnonderzoek door of neemt QPS dit over?

We overleggen met jou en jouw behandelend arts om je huidige behandeling af te stemmen op deelname aan het onderzoek.

Kan ik kiezen aan welk onderzoeken naar Reumatoïde artritis-medicijnen ik meedoe?

Als je voldoet aan de voorwaarden, kun je zelf weten aan welk onderzoek je meedoet.

Kan het zijn dat ik een placebo toegediend krijg?

Ja, die kans bestaat. Zo kunnen we namelijk bewijzen wat de werkzaamheid van het medicijn is.

Geneesmiddelenonderzoek iets voor jou?
Kom met ons in contact of meld je vrijblijvend aan voor onze onderzoeken.