Onderzoek met behulp van patiënten

Zonder onderzoek geen nieuwe geneesmiddelen

In een latere fase van de ontwikkeling van medicijnen voor ziektes zoals astma, Alzheimer en Parkinson, is er onderzoek nodig met de patiënten zelf als deelnemers. Zonder patiënten als deelnemers is het namelijk onmogelijk een effectief geneesmiddel te ontwikkelen.

Patiëntenonderzoek bij QPS

Met de hulp van de patiënten zelf onderzoeken we de werking van mogelijk nieuwe medicijnen voor de betreffende aandoening. Het onderzoek vindt plaats in onze kliniek in Groningen, waar de patiënten in een fijne, veilige en professionele omgeving kunnen deelnemen. Onderdeel van het onderzoek is het toedienen van het mogelijke geneesmiddel, of een placebo. 

Bij de meeste onderzoeken voor patiënten verloopt de werving van deelnemers via medisch specialisten die aangesloten zijn bij het onderzoek. In sommige gevallen kunnen deelnemers zich direct via de QPS-website aanmelden. 

Vaak is het kennismakings- en keuringsproces voor patiënten een stuk uitgebreider dan voor gezonde deelnemers. Naast de algemene geschiktheid op basis van bijvoorbeeld geslacht en leeftijd, dienen deelnemers meestal ook aan eisen te voldoen gerelateerd aan de aandoening. Zo dienen deelnemende patiënten vaak in een bepaalde fase van de ziekte te zitten en bepaalde medicijnen wel of juist niet te gebruiken. Verder geldt vaak als vereiste dat patiënten een begeleider uit eigen omgeving mee dienen te nemen. 

50.000+
deelnemers aan onderzoeken in NL per jaar
97%
van onze deelnemers beveelt QPS aan
€220,-
gemiddelde vergoeding per dag

Waarom deelnemen bij QPS?

Een beter leven voor patiënten wereldwijd - daarom helpt u mee:

Met behulp van patiënten kunnen we nauwkeurig de werking van een mogelijk geneesmiddel onderzoeken. Een belangrijke stap in een beter leven voor patiënten wereldwijd. Redenen om deel te nemen aan een onderzoeken zijn voor onze deelnemers bijvoorbeeld:

  • Een beter leven voor een ander en uzelf. We onderzoeken medicijnen die een aandoening tegengaan, maar ook symptomen bestrijden. U helpt toekomstige patiënten en misschien uzelf. 
  • Een gevoel van voldoening. Een aandoening kunt u het gevoel geven minder mee te kunnen draaien in de maatschappij. Op deze manier levert u juist een enorm belangrijke bijdrage.
  • Een passende vergoeding. Dit is gebaseerd op basis van de duur van het verblijf en onderzoekshandelingen en heeft niets te maken met een eventueel risico.

Onderzoeken voor patiënten

Voor deze onderzoeken zoeken we patiënten

Geen patiënt,
dan kunt u ook helpen

Bent u geen patiënt, dan kunt u alsnog meehelpen aan geneesmiddelenonderzoek. Voor onderzoek naar de verdraagzaamheid van een mogelijk geneesmiddel zoeken we namelijk juist veel gezonde deelnemers. Draag een steentje bij, geniet van tijd voor uzelf en krijg een fijne vergoeding. Bekijk hier alle onderzoeken voor gezonde deelnemers.