
Patiëntenonderzoek
Reumatoïde Artritis
Er wordt onderzoek gedaan naar een mogelijk nieuw middel voor de behandeling van reumatoïde artritis.
Let op: Voor dit onderzoek zoeken wij alleen mensen MET reumatoïde artritis.
- Patiënt (M/V) met diagnose reumatoïde artritis | 18-75 jaar
- €225 per dag,- bruto + reiskosten


Voor patiënten met Reumatoïde artritis
Reumatoïde artritis is een chronische aandoening waarin je periodes hebt waar je last krijgt van gewrichtsontstekingen. Dit kan leiden tot pijnlijke, gezwollen en stijve gewrichten. Reumatoïde artritis komt op alle leeftijden voor. Voor patiënten en naasten heeft Reumatoïde artritis grote gevolgen. Gewone dagelijkse dingen worden ineens een stuk lastiger, waardoor de levenskwaliteit verslechtert. Op dit moment zijn er bijna 270.000 Nederlanders met de diagnose Reumatoïde artritis, de ziekte komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.
Hoewel er medicijnen zijn die de verschijnselen van de ziekte bestrijden, is er niets dat de ziekte geneest. Daar willen we zo snel mogelijk verandering in brengen, zodat we reumatoïde artritis kunnen stoppen. Er moeten nieuwe medicijnen ontwikkeld worden, die met de hulp van mensen die vrijwillig meedoen aan een onderzoek getest kunnen worden. Sterker nog, zonder mensen die vrijwillig meedoen aan een onderzoek is het onmogelijk om mogelijk nieuwe geneesmiddelen te maken.
Waarom deelnemen bij QPS?
Een beter leven voor patiënten wereldwijd - daarom help je mee:
Met behulp van Reumatoïde artritis patiënten kunnen we nauwkeurig de werking van een mogelijk geneesmiddel onderzoeken. Een belangrijke stap in een beter leven voor patiënten wereldwijd. Redenen om deel te nemen aan een onderzoeken zijn voor onze deelnemers bijvoorbeeld:
- Een beter leven voor een ander en jezelf. We onderzoeken medicijnen die een aandoening tegengaan, maar ook symptomen bestrijden. Je helpt toekomstige patiënten Reumatoïde artritis en misschien jezelf.
- Een gevoel van voldoening. Een aandoening kun je het gevoel geven minder mee te kunnen draaien in de maatschappij. Op deze manier lever je juist een enorm belangrijke bijdrage.
- Een passende vergoeding. Dit is gebaseerd op basis van de duur van het verblijf en onderzoekshandelingen en heeft niets te maken met een eventueel risico.
Ben je geschikt?
Dan kan je mogelijk een belangrijke bijdrage leveren
- Mannen en vrouwen
- Leeftijd tussen 18 en 75 jaar
- U hebt de diagnose reumatoïde artritis.
- Voor bepaalde onderzoeken is het van belang dat u methotrexaat gebruikt als medicatie
In deze video leggen we uit hoe deelname aan een onderzoek werkt
Klik hier voor meer info over deelname aan geneesmiddelenonderzoek.
Hoe werkt deelnemen aan een Reumatoïde artritis onderzoek?
Wat gebeurt er voordat je kunt meedoen?
- Je meld je aan voor voor een Reumatoïde artritis onderzoek
- We nemen telefonisch contact met je op om het onderzoek met je door te spreken en alles goed uit te leggen. In dit gesprek is er voldoende ruimte voor al je vragen. Ook stellen we je vragen om te bepalen of je inderdaad mee kunt doen aan het onderzoek.
- Je doorloopt een medische keuring op onze locatie in Groningen. Dit onderzoek duurt een paar uur.
- Je maakt kennis met een van onze specialisten en krijgt een rondleiding door de kliniek. Zo weet je van tevoren precies wat je kunt verwachten.
- Het onderzoek gaat van start. Je verblijft in de kliniek en bent in goede handen van onze gezellige en professionele staff.


Daarom doe je mee bij QPS
Zonder medicijnen zijn we nergens, maar zonder deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek kunnen er geen nieuwe medicijnen worden ontwikkeld. Als deelnemer vervul je een belangrijke en onmisbare rol.
Bij QPS sta jij als deelnemer daarom altijd centraal. We zorgen ervoor dat je bij ons veilig bent. Onze gekwalificeerde en betrokken artsen en verpleegkundigen maken de kliniek een prettige en veilige plek om te zijn. Een plek waar jij je thuis voelt én gewaardeerd wordt.

Help mee Reumatoïde artritis te bestrijden
Onderzoek naar mogelijk nieuwe geneesmiddelen om Reumatoïde artritis te bestrijden is complex en daarom niet voor elke organisatie weggelegd. QPS kan deze complexe onderzoeken goed uitvoeren omdat we een aangepaste kliniek hebben waar medewerkers in dienst zijn met specialistische kennis en ervaring. Het is onze missie om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mogelijk nieuwe Reumatoïde artritis-geneesmiddelen.
Nadat een mogelijk nieuw geneesmiddel in laboratoria en op proefdieren is getest wordt het getest bij mensen. Het testen op mensen stap gebeurt in verschillende fasen.
- In fase 1 wordt vooral getest op de veiligheid en verdraagbaarheid van het mogelijk nieuwe medicijn. Dit gebeurt bij gezonde mensen die vrijwillig meedoen aan een onderzoek.
- In fase 2 wordt de optimale getest bij een kleine groep patiënten.
- In fase 3 wordt de werkzaamheid op grote schaal getest. Duizenden patiënten, verspreid over meerdere landen, krijgen dan het mogelijk nieuwe medicijn of een placebo toegediend, zodat de werkzaamheid aangetoond kan worden. Soms vergelijken we het mogelijk nieuwe medicijn ook met een medicijn dat al op de markt is.
Voordat het medicijn verkrijgbaar is, is er dus al enorm veel gebeurd en getest. Met de onmisbare hulp van mensen die vrijwillig meedoen aan een onderzoek kunnen we ook de laatste stap voltooien en mogelijk nieuwe geneesmiddelen op de markt brengen.
Deze is afhankelijk van de tijdsduur van je verblijf en van het aantal handelingen die tijdens het onderzoek worden gedaan. De vergoeding wordt per studie vastgesteld en goedgekeurd door de Medisch Ethische ToetsingsCommissie (METC). De vergoeding heeft dus niets te maken met het risico dat je loopt. Klik hier voor meer informatie over de opbouw van je vergoeding.
Ons meestgebruikte onderzoekskliniek bevindt zich in Groningen, op het terrein van UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen).
De andere kliniek en het keuringscenter bevinden zich tegenover de hoofdingang van het ziekenhuis.
Vraag je je af hoe een dag in een kliniek eruitziet? Je bent niet de enige! Wanneer je voor de eerste keer deelneemt aan geneesmiddelenonderzoek (bij QPS) is er veel te ontdekken. Hoe besteed je je tijd, hoe leuk zijn de andere deelnemers, hoe vriendelijk zijn de artsen en het verpleegkundig personeel? Maar dus ook: Wat wordt er van je verwacht?
Een dag in een kliniek verschilt per onderzoek, maar een aantal elementen komen eigenlijk altijd wel terug. We schetsen een voorbeeldsituatie en nemen je zo mee in een verblijfsperiode bij ons in de kliniek. Hoe jouw daadwerkelijke onderzoeksperiode eruit ziet? Dat hangt af van het onderzoek waaraan je deelneemt en wordt uitgelegd bij ontvangst in de kliniek.
Klik hier voor meer informatie over een verblijf in de QPS kliniek.
Deelname aan geneesmiddelenonderzoek is veiliger dan deelname aan het verkeer. Dit komt omdat de overheid (de medisch-ethische toetsingscommissie) en QPS je veiligheid voorop stellen. Zo zijn er duidelijke wetten en wordt er goed gecontroleerd. Daarnaast zorgt ons ervaren team van artsen en verpleegkundigen ervoor dat je deelname veilig en prettig verloopt.
Deelname aan het onderzoek is helemaal vrijwillig. Je bepaalt zelf of je meedoet en kunt op elk moment besluiten om te stoppen. Als je stopt voordat het onderzoek is afgelopen, krijg je een lagere vergoeding uitbetaald.