QPS-logo
QPS logo QPS logo
klanteen vertellen logo
9,1
60 beoordelingen

CS0334 – Parkinson patienten

Inschrijving gesloten Meer informatie

CS0334 in het kort:

  • Vergoeding: € 5531 (groep 2),- €5627 (groep 3), €5798 (groep 4), €5894 (groep 5)
  • Profiel: Patiënt M/V met diagnose Parkinson 45-75 jaar

Wat wordt er onderzocht?

Er wordt onderzoek gedaan naar een mogelijk nieuw middel voor de behandeling van Parkinson.

Bent u geschikt?

We zijn op zoek naar mannen en vrouwen met de diagnose Parkinson die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Leeftijd 45 t/m 75 jaar
  • U gebruikt een vaste dosis Levodopa waar u goed op reageert

Om deel te kunnen nemen aan het onderzoek, is het mogelijk om een onderzoekspartner mee te nemen die u bij het onderzoek kan begeleiden. Dit kan iemand uit uw familie of vriendenkring zijn. Uw onderzoekspartner mag u bij elk bezoek en alle onderzoeksdagen vergezellen.

De medische keuring

Om te bepalen of u geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek zult u medisch worden gekeurd. Mogelijk wordt u eerst gebeld door de neuroloog. De medische keuring bestaat uit 1 of 2 bezoeken. Het gehele onderzoek zal aan u uitgelegd worden, uw medische geschiedenis zal besproken worden, er zal een algemene medische keuring worden verricht en er zullen enkele tests worden gedaan waaronder een neurologisch onderzoek en enkele vragenlijsten. Maximaal 28 dagen voor de eerste onderzoeksdag vindt deze medische keuring plaats.

Het onderzoek

Als uit de resultaten van de medische keuring blijkt dat u daadwerkelijk geschikt bent, kan uw deelname van start gaan. Het onderzoek bestaat uit 1 kliniekperiode van 17 dagen (16 nachten) in onze kliniek in Leeuwarden. Na deze periode neemt u nog een periode de studiemedicatie thuis (in aflopende dosering). Afhankelijk van dosering die u in de kliniek gekregen heeft kan dit ongeveer 8 (groep 2), 14 (groep 3), 20 (groep 4) of 26 dagen (groep 5) in beslag nemen. Groep 1 is al afgerond. Daarnaast komt u voor de voorkeuring, de nakeuring en maximaal 2 bezoeken tijdens de onderzoeksperiode naar de kliniek. De totale studieduur zal minimaal ongeveer 9 weken en maximaal ongeveer 11 weken in beslag nemen.

Planning studie

De planning zal in overleg met u en uw onderzoekspartner gemaakt worden, waarbij we u vragen om flexibel te zijn. Graag bespreken we de mogelijkheden met u.

Meer informatie over Parkinson onderzoek vindt u op www.parkinson-onderzoek.nl.

Locatie en vervoer

Het onderzoek vindt plaats in onze nieuwe kliniek in Leeuwarden. De kliniek bevindt zich naast het MCL, het ziekenhuis in Leeuwarden. De kliniek staat precies tussen het punt voor Parkinson en het MCL in. Deze kliniek is speciaal ingericht voor onze patiënten onderzoeken en ook het personeel op deze locatie is hier speciaal voor getraind.
Heeft u geen vervoer naar onze kliniek? Dan regelen wij dit voor u.

Vergoeding na medische goedkeuring

Voor uw deelname ontvangt u een financiële vergoeding. Voor de vrijwilliger bedraagt deze vergoeding €5531,- bruto voor groep 2, €5627 bruto voor groep 3, €5798,- bruto voor groep 4 en €5894 bruto voor groep 5. De vergoeding voor de onderzoekspartner bedraagt € 75 bruto per bezoek of kliniekdag. Naast de standaard vergoeding vergoeden we uw reiskosten met € 0,19 per kilometer per persoon.

Wat gebeurt er na uw aanmelding?

Nadat u zich heeft aangemeld zal QPS contact met u opnemen voor een telefonische screening. Als u in aanmerking lijkt te komen zal er een afspraak met u worden gemaakt voor een medische keuring. U kunt ons ook zelf bellen op 050-8200483. We zijn bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00 en op vrijdag van 09:00 tot 19:00.

Planning bekijken Overzicht afdrukken

Planning onderzoeksgroep

Het onderzoek bestaat uit de volgende groepen:

Opnameperiodes:


Gezellige huiselijke sfeer

U voelt zich meteen thuis bij ons

Voor iedereen een onderzoek

Wij zoeken verschillende vrijwilligers voor diverse onderzoeken

Gericht op vrijwilligers

Draag bij aan een goed doel en ontvang een vergoeding

Veiligheid staat voorop

U wordt medisch gekeurd en de risico's worden geminimaliseerd

"Ik help graag mee aan de wetenschap"

Waarom doet u mee?

Informatie en aanmeldingen QPS Recruitment

050-8200483 - vrijwilligers@qps.com - www.qpsvrijwilliger.nl
Bereikbaar op ma t/m do van 9:00-21:00 uur, op vrijdag van 9:00-19:00.