Onderzoek CS0401

Prediabetes

Het mogelijk nieuwe geneesmiddel grijpt aan op processen in het lichaam die de omzetting van suikers en vetten in het lichaam reguleren voor een gezonde energiebalans. Hierdoor kan het mogelijk nieuwe geneesmiddel de energiebalans bij  stofwisselingsziekten bevorderen. Dit kan leiden tot een mogelijke verbetering van deze aandoeningen.

Uitleg over dit onderzoek

Er wordt onderzoek gedaan naar een mogelijk nieuw geneesmiddel voor de behandeling van  stofwisselingsziekten zoals ernstig overgewicht of (type 2) diabetes. Ongeveer 1,2 miljoen mensen in Nederland lijden aan diabetes en naar schatting nog eens 1,1 miljoen mensen zitten in het voorstadium van die ziekte. Prediabetes is een voorfase van diabetes type 2. Het hebben van overgewicht is een van de grootste oorzaken voor prediabetes.

Bij de bovengenoemde aandoeningen is de manier waarop ons lichaam energie produceert en verbruikt uit balans.

Het mogelijk nieuwe geneesmiddel grijpt aan op processen in het lichaam die de omzetting van suikers en vetten in het lichaam reguleren voor een gezonde energiebalans. Hierdoor kan het mogelijk nieuwe geneesmiddel de energiebalans bij  stofwisselingsziekten bevorderen. Dit kan leiden tot een mogelijke verbetering van deze aandoeningen.

Verschillende onderzoeken met het mogelijk nieuwe geneesmiddel in gezonde vrijwilligers en vrijwilligers met type 2 diabetes zijn al afgerond. In dit nieuwe onderzoek zal er gekeken worden naar de opname, veiligheid, verdraagbaarheid en de functie van het mogelijk nieuwe geneesmiddel in het lichaam. Naast het huidige onderzoek is het voor artsen nog niet mogelijk om het onderzoeksmiddel voor te schrijven of te gebruiken in de kliniek. Voor je deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding van €2.633,- bruto.

Bekijk of je voor deelname in aanmerking komt

“Ik heb me tijdens mijn verblijf altijd op m’n gemak en veilig gevoeld.”
Erik review QPS
Erik, deelnemer okt '21
“Vanaf binnenkomst voelde ik me welkom en gedurende het verblijf bleef ik het gevoel houden dat ik goed in de gaten gehouden werd. Ik vond het heerlijk om een paar dagen alle tijd te hebben in de wetenschap dat ik er een goed doel mee dien.”
Carin review QPS
Carin, deelnemer jan '22
“Het was een hele leuke ervaring, personeel was super vriendelijk en alles werd heel goed uitgelegd. De artsen en verpleging nam altijd de moeite om elke stap uitgebreid uit te leggen en je gerust te stellen. Ik ga het zeker weer doen. ”
Patricia review QPS
Patricia, deelnemer jan '23
50.000+
deelnemers aan onderzoeken in NL per jaar
97%
van onze deelnemers beveelt QPS aan
€220,-
gemiddelde vergoeding per dag

Het onderzoek in het kort

 • Je hebt eerst een telefonisch intake gevolgd door een medische keuring.
 • Deze medische keuring vind maximaal 28 dagen voor de eerste onderzoeksdag plaats.
 • Je verblijft 3 dagen (2 nachten) in onze onderzoekskliniek.
 • Je krijgt het middel toegediend in de vorm van een tablet.
 • Na het vertrek kom je terug voor acht losse bezoeken.
 • Na de losse bezoeken rond je je deelname af met de medische nakeuring.
 • De uitbetaling vindt binnen 4 weken na je laatste bezoek plaats.

Ben je geschikt?

Dan kan je mogelijk een belangrijke bijdrage leveren

 • Gezonde man of vrouw
 • 18 t/m 54 jaar
 • BMI tussen 18 - 30 kg/m2 -
 • Je rookt niet of je hebt in de afgelopen 3 maanden niet gerookt
 • Indien je eerder hebt deelgenomen aan een geneesmiddelenonderzoek moeten er minimaal 90 dagen zitten tussen de vorige dosering en je eerste dosering voor dit onderzoek.

In deze video leggen we uit hoe deelname aan een onderzoek werkt
Klik hier voor meer info over deelname aan geneesmiddelenonderzoek.

Een klein beetje van je tijd voor levenslange impact

Door deelname aan dit onderzoek naar een mogelijk nieuw geneesmiddel dat aangrijpt op processen in het lichaam die de omzetting van suikers en vetten in het lichaam reguleren voor een gezonde energiebalans. Hierdoor kan het mogelijk nieuwe geneesmiddel de energiebalans bij  stofwisselingsziekten bevorderen. Dit kan leiden tot een mogelijke verbetering van deze aandoeningen. Het juiste medicijn kan een wereld van verschil maken voor deze patiënten. Het begint allemaal bij onderzoek naar een mogelijk geneesmiddel. En daar kun jij bij helpen.

Deelnemen voor een ander, tijd voor jezelf
Netflixen, boeken lezen, spelletjes spelen of rustig werken achter jouw laptop: alle tijd voor jezelf! Deelname aan geneesmiddelenonderzoek betekent een steentje bijdragen aan beter leven voor een ander, terwijl je er ook zelf wat aan hebt.

Meer redenen om mee te doen:

 • Een gratis persoonlijke health check
 • Een financiële vergoeding van €2.633,-
 • Tijd om te ontspannen, spelletjes te spelen of werken
 • Een gezellig verblijf; word onderdeel van de QPS-familie

Daarom doe je mee bij QPS

Zonder medicijnen zijn we nergens, maar zonder deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek kunnen er geen nieuwe medicijnen worden ontwikkeld. Als deelnemer vervul je een belangrijke en onmisbare rol.

Bij QPS sta je als deelnemer daarom altijd centraal. We zorgen ervoor dat je bij ons veilig bent. Onze gekwalificeerde en betrokken artsen en verpleegkundigen maken de kliniek een prettige en veilige plek om te zijn. Een plek waar je je thuis voelt én gewaardeerd wordt.

Guido medisch onderzoeker QPS Geneesmiddelenonderzoek
Guido
Medisch onderzoeker sinds 20021
"Gedurende het onderzoek zie ik de deelnemers regelmatig. Het team verzorgt een ‘welzijnsrapportage’. Dat betekent dat wij in de gaten houden hoe iemand zich voelt. Ik praat met deelnemers, voer het lichamelijk onderzoek uit, check of ze fit zijn voor het onderzoek. Maar het belangrijkste: echt naar iemand kijken. Even de tijd nemen. Dat vertelt zoveel over hoe iemand zich voelt."

Onderzoeksgroepen CS0401

Meld je vrijblijvend aan

Voltooide groepen bekijken? Klik hier.

Veelgestelde vragen
Hoe wordt de hoogte van de vergoeding bepaald?

Deze is afhankelijk van de tijdsduur van je verblijf en van het aantal handelingen die tijdens het onderzoek worden gedaan. De vergoeding wordt per studie vastgesteld en goedgekeurd door de Medisch Ethische ToetsingsCommissie (METC). De vergoeding heeft dus niets te maken met het risico dat je loopt. Klik hier voor meer informatie over de opbouw van jouw vergoeding.

Waar verblijf ik tijdens mijn deelname?

QPS Nederland heeft onderzoeksklinieken in Groningen en Leeuwarden. Neemt je als gezond persoon deel aan een onderzoek dan verblijf je in de meeste gevallen in Groningen (op het terrein van Universitair Medisch Centrum Groningen). De kliniek op het terrein van Medisch Centrum Leeuwarden richt zicht zich voornamelijk op onderzoeken waar patiënten aan meewerken.

Wat kan ik verwachten van een verblijf in de QPS kliniek?

Vraag je je af hoe een dag in een kliniek eruitziet? Je bent niet de enige! Wanneer je voor de eerste keer deelneemt aan geneesmiddelenonderzoek (bij QPS) is er veel te ontdekken. Hoe besteed je je tijd, hoe leuk zijn de andere deelnemers, hoe vriendelijk zijn de artsen en het verpleegkundig personeel? Maar dus ook: Wat wordt er van je verwacht?

Een dag in een kliniek verschilt per onderzoek, maar een aantal elementen komen eigenlijk altijd wel terug. We schetsen een voorbeeldsituatie en nemen je zo mee in een verblijfsperiode bij ons in de kliniek. Hoe jouw daadwerkelijke onderzoeksperiode eruit ziet? Dat hangt af van het onderzoek waaraan je deelneemt en wordt uitgelegd bij ontvangst in de kliniek.

Klik hier voor meer informatie over een verblijf in de QPS kliniek.

Is dit onderzoek veilig?

Deelname aan geneesmiddelenonderzoek is veiliger dan deelname aan het verkeer. Dit komt omdat de overheid (de medisch-ethische toetsingscommissie) en QPS jouw veiligheid voorop stellen. Zo zijn er duidelijke wetten en wordt er goed gecontroleerd. Daarnaast zorgt ons ervaren team van artsen en verpleegkundigen ervoor dat je deelname veilig en prettig verloopt.

Deelname aan het onderzoek is helemaal vrijwillig. Je bepaalt zelf of je meedoet en kunt op elk moment besluiten om te stoppen. Als je stopt voordat het onderzoek is afgelopen, krijgt je een lagere vergoeding uitbetaald.

Meer vragen?
Kom met ons in contact of meld je vrijblijvend aan voor onze onderzoeken.

Meer QPS onderzoeken