Onderzoek CS0398

Herseninfarct

Het te onderzoeken middel zou werken door bepaalde cellen in de hersenen te activeren. Deze cellen ondersteunen de werking van de zenuwcellen in de hersenen. De activatie van deze cellen kan mogelijk de schade in de hersenen, die ontstaat na een herseninfarct, herstellen en bescherming bieden tegen verdere schade.

Oudere deelneemster zit op de rand van het bed in de QPS kliniek
Oudere deelneemster zit op de rand van het bed in de QPS kliniek

Uitleg over dit onderzoek

Goed om te weten

  • Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek zul je medisch worden gekeurd. Maximaal 28 dagen voor de eerste onderzoeksdag vindt deze medische keuring plaats.
  • Je kliniekverblijf bestaat uit 6 dagen (5 nachten). Na het vertrek uit de kliniek volgen nog een los bezoek en een nakeuring.
  • Je krijgt het middel toegediend via een infuus.
  • Voor je deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding van €1.804,- bruto.

Het onderzoek in het kort:

  • Je hebt eerst een telefonisch intake gevolgd door een medische keuring.
  • Je verblijft 6 dagen (5 nachten) in onze onderzoekskliniek.
  • Na het vertrek kom je terug voor een los bezoek.
  • Na je vertrek rond je je deelname af met de medische nakeuring.
  • De uitbetaling vindt binnen 4 weken na je laatste bezoek plaats.

Bekijk of je voor deelname in aanmerking komt

“Ik heb me tijdens mijn verblijf altijd op m’n gemak en veilig gevoeld.”
Erik review QPS
Erik, deelnemer okt '21
“Vanaf binnenkomst voelde ik me welkom en gedurende het verblijf bleef ik het gevoel houden dat ik goed in de gaten gehouden werd. Ik vond het heerlijk om een paar dagen alle tijd te hebben in de wetenschap dat ik er een goed doel mee dien.”
Carin review QPS
Carin, deelnemer jan '22
“Het was een hele leuke ervaring, personeel was super vriendelijk en alles werd heel goed uitgelegd. De artsen en verpleging nam altijd de moeite om elke stap uitgebreid uit te leggen en je gerust te stellen. Ik ga het zeker weer doen. ”
Patricia review QPS
Patricia, deelnemer jan '23

Ben je geschikt?

Dan kan je mogelijk een belangrijke bijdrage leveren

  • Gezonde man of vrouw
  • 18 t/m 65 jaar
  • BMI tussen 18 - 30 kg/m2 -
  • Minimaal 50 en maximaal 100 kilogram
  • Je rookt maximaal 20 sigaretten per week
  • Je drinkt maximaal 5 koppen cafeïnehoudende dranken per dag
  • Indien je eerder heeft deelgenomen aan een geneesmiddelenonderzoek moeten er minimaal 30 dagen zitten tussen de vorige dosering en je eerste dosering voor dit onderzoek.

In deze video leggen we uit hoe deelname aan een onderzoek werkt
Klik hier voor meer info over deelname aan geneesmiddelenonderzoek.

Een klein beetje van je tijd voor levenslange impact

Door deelname aan dit onderzoek naar een mogelijk nieuw geneesmiddel dat de effecten van een herseninfarct tegen kan gaan, help je misschien wel wereldwijd mensen aan een beter leven. Het juiste medicijn kan een wereld van verschil maken voor deze patiënten. Het begint allemaal bij onderzoek naar een mogelijk geneesmiddel. En daar kun jij bij helpen.

Deelnemen voor een ander, tijd voor jezelf
Netflixen, boeken lezen, spelletjes spelen of rustig werken achter jouw laptop: alle tijd voor jezelf! Deelname aan geneesmiddelenonderzoek betekent een steentje bijdragen aan beter leven voor een ander, terwijl je er ook zelf wat aan hebt.

Meer redenen om mee te doen:

  • Een gratis persoonlijke health check
  • Een financiële vergoeding van €1.804,-
  • Tijd om te ontspannen, studeren of werken
  • Een gezellig verblijf; word onderdeel van de QPS-familie
Twee mannelijke deelnemers achter de playstation in de QPS kliniek.

Daarom doe je mee bij QPS

Zonder medicijnen zijn we nergens, maar zonder deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek kunnen er geen nieuwe medicijnen worden ontwikkeld. Als deelnemer vervul je een belangrijke en onmisbare rol.

Bij QPS sta je als deelnemer daarom altijd centraal. We zorgen ervoor dat je bij ons veilig bent. Onze gekwalificeerde en betrokken artsen en verpleegkundigen maken de kliniek een prettige en veilige plek om te zijn. Een plek waar je je thuis voelt én gewaardeerd wordt.

Hilma klinisch verpleegkundige QPS geneesmiddelenonderzoek
Hilma Hamming
Klinisch verpleegkundige sinds 2008
"In principe hoef je alleen maar een paar setjes schone kleren en toiletspulletjes mee te nemen. De rest is hier. Zoveel schone handdoeken als je maar wilt, een opgemaakt bed, ontbijtjes, lunch en diner. Sommige deelnemers nemen een playstation of eigen bordspelletjes mee, maar ook daarvan hebben we er genoeg!"

Onderzoeksgroepen CS0398

Meld je vrijblijvend aan

Voltooide groepen bekijken? Klik hier.

Veelgestelde vragen
Hoe wordt de hoogte van de vergoeding bepaald?

Deze is afhankelijk van de tijdsduur van je verblijf en van het aantal handelingen die tijdens het onderzoek worden gedaan. De vergoeding wordt per studie vastgesteld en goedgekeurd door de Medisch Ethische ToetsingsCommissie (METC). De vergoeding heeft dus niets te maken met het risico dat je loopt. Klik hier voor meer informatie over de opbouw van jouw vergoeding.

Waar verblijf ik tijdens mijn deelname?

QPS Nederland heeft onderzoeksklinieken in Groningen en Leeuwarden. Neemt je als gezond persoon deel aan een onderzoek dan verblijf je in de meeste gevallen in Groningen (op het terrein van Universitair Medisch Centrum Groningen). De kliniek op het terrein van Medisch Centrum Leeuwarden richt zicht zich voornamelijk op onderzoeken waar patiënten aan meewerken.

Wat kan ik verwachten van een verblijf in de QPS kliniek?

Vraag je je af hoe een dag in een kliniek eruitziet? Je bent niet de enige! Wanneer je voor de eerste keer deelneemt aan geneesmiddelenonderzoek (bij QPS) is er veel te ontdekken. Hoe besteed je je tijd, hoe leuk zijn de andere deelnemers, hoe vriendelijk zijn de artsen en het verpleegkundig personeel? Maar dus ook: Wat wordt er van je verwacht?

Een dag in een kliniek verschilt per onderzoek, maar een aantal elementen komen eigenlijk altijd wel terug. We schetsen een voorbeeldsituatie en nemen je zo mee in een verblijfsperiode bij ons in de kliniek. Hoe jouw daadwerkelijke onderzoeksperiode eruit ziet? Dat hangt af van het onderzoek waaraan je deelneemt en wordt uitgelegd bij ontvangst in de kliniek.

Klik hier voor meer informatie over een verblijf in de QPS kliniek.

Is dit onderzoek veilig?

Deelname aan geneesmiddelenonderzoek is veiliger dan deelname aan het verkeer. Dit komt omdat de overheid (de medisch-ethische toetsingscommissie) en QPS jouw veiligheid voorop stellen. Zo zijn er duidelijke wetten en wordt er goed gecontroleerd. Daarnaast zorgt ons ervaren team van artsen en verpleegkundigen ervoor dat je deelname veilig en prettig verloopt.

Deelname aan het onderzoek is helemaal vrijwillig. Je bepaalt zelf of je meedoet en kunt op elk moment besluiten om te stoppen. Als je stopt voordat het onderzoek is afgelopen, krijgt je een lagere vergoeding uitbetaald.

Meer vragen?
Kom met ons in contact of meld je vrijblijvend aan voor onze onderzoeken.

Meer QPS onderzoeken