Onderzoek CS0394

Darmonderzoek

Er wordt onderzoek gedaan naar een mogelijk nieuw geneesmiddel voor de behandeling van aandoeningen zoals de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa (ontsteking van de dikke darm) die darmbeschadigingen veroorzaken.

Deelnemer ligt in bed terwijl arts vragen stelt in de QPS kliniek.
Deelnemer ligt in bed terwijl arts vragen stelt in de QPS kliniek.

Uitleg over dit onderzoek

Er wordt onderzoek gedaan naar een mogelijk nieuw geneesmiddel voor de behandeling van aandoeningen zoals de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa (ontsteking van de dikke darm) die darmbeschadigingen veroorzaken. Schade aan de darmen kan buikpijn, vermoeidheid, (langdurige) diarree en/of bloedverlies in de ontlasting, koorts, gewichtsverlies en een algeheel ellendig gevoel veroorzaken.

De cellen in de darmwand bevatten een eiwit dat een belangrijke rol speelt in het beschermen van de darmwand tegen de beschadiging die deze symptomen kan veroorzaken. In dit onderzoek zal er gekeken worden of dit mogelijk nieuwe geneesmiddel de eiwitten in deze cellen kan activeren en daarmee kan helpen de darmwand te beschermen.

Voor je deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding van €1.901,-

Het onderzoek in het kort:

 • Een maal een telefonische intake.
 • Een maal een medische keuring in onze onderzoekskliniek. Maximaal 14 dagen voor de eerste onderzoeksdag vindt deze medische keuring plaats.
 • Dit onderzoek bestaat uit 4 eendaagse bezoeken aan de QPS kliniek. Je moet om 9 uur in de kliniek kunnen zijn.
 • Tijdens het eerste bezoek zal je een kleine camera in de vorm van een pil inslikken om een kijkonderzoek aan de binnenkant van de darmen uit te voeren.
 • Ongeveer 7 dagen later vindt je tweede bezoek plaats waarbij je de eerste toediening van het te onderzoeken middel zult ontvangen. Vervolgens zul je deze medicatie elke dag thuis innemen.
 • 14 dagen na je eerste toediening kom je terug voor je derde bezoek en ontvang je de laatste toediening van het te onderzoeken middel. Je zult ook weer een kleine camera in de vorm van een pil inslikken voor een tweede kijkonderzoek aan de binnenkant van de darmen.
 • Ongeveer 14 dagen na je laatste toediening kom je weer terug naar de QPS kliniek voor je nakeuring.

Bekijk of je voor deelname in aanmerking komt

“Het voelde een beetje als vakantie, want ik had nu tijd om films te kijken, te lezen en te slapen! De begeleiding van de artsen was prima.”
Janna review QPS
Janna, deelnemer feb '23
“Huiselijk, gezellig, voel me veilig en betrokken, kleine omgeving die het aangenaam maakt, in tegenstelling tot andere bedrijven waar je eerder het "bedrijfsgevoel" ervaart.”
Jean Leon review QPS
Jean-Leon, deelnemer jan '22
“Het was een hele leuke ervaring, personeel was super vriendelijk en alles werd heel goed uitgelegd. De artsen en verpleging nam altijd de moeite om elke stap uitgebreid uit te leggen en je gerust te stellen. Ik ga het zeker weer doen. ”
Patricia review QPS
Patricia, deelnemer jan '23

Ben je geschikt?

Dan kan je mogelijk een belangrijke bijdrage leveren

Voor dit onderzoek zoeken wij:

 • Gezonde mannen en vrouwen van 18 tot en met 59 jaar oud.
 • Je BMI (Body Mass Index) is tussen de 18 en 30 kg/m2. Je BMI is de verhouding tussen je lichaamslengte en lichaamsgewicht.
 • U heeft de afgelopen 3 maanden niet gerookt.
 • In de 30 dagen voorafgaand aan je keuringsafspraak voor dit onderzoek heb je niet deelgenomen aan een ander geneesmiddelenonderzoek. Dit geldt vanaf de laatste activiteit in je vorige onderzoek.
 • In de 2 weken voorafgaand aan je keuringsafspraak, mag je geen pijnmedicijnen zoals aspirine, ibuprofen, naproxen of diclofenac gebruiken.

In deze video leggen we uit hoe deelname aan een onderzoek werkt
Klik hier voor meer info over deelname aan geneesmiddelenonderzoek.

Een klein beetje van je tijd voor levenslange impact

Door deelname aan dit onderzoek naar een mogelijk nieuw geneesmiddel ontwikkeld voor de behandeling van aandoeningen zoals de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa (ontsteking van de dikke darm) die darmbeschadigingen veroorzaken, helpt u misschien wel wereldwijd mensen aan een beter leven. Het juiste medicijn kan een wereld van verschil maken voor deze patiënten. Het begint allemaal bij onderzoek naar een mogelijk geneesmiddel. En daar kunt u bij helpen.

Deelnemen voor een ander, tijd voor jezelf
Deelname aan geneesmiddelenonderzoek betekent een steentje bijdragen aan beter leven voor een ander, terwijl je er ook zelf wat aan hebt.

Meer redenen om mee te doen:

 • Een gratis persoonlijke health check
 • Een financiële vergoeding van €1.901,-
 • Een gezellig verblijf; word onderdeel van de QPS-familie
Drie deelnemers spelen een kaartspel aan tafel in de QPS kliniek.
Drie deelnemers spelen een kaartspel aan tafel in de QPS kliniek.

Daarom doe je mee bij QPS

Zonder medicijnen zijn we nergens, maar zonder deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek kunnen er geen nieuwe medicijnen worden ontwikkeld. Als deelnemer vervult u een belangrijke en onmisbare rol.

Bij QPS staat u als deelnemer daarom altijd centraal. We zorgen ervoor dat u bij ons veilig bent. Onze gekwalificeerde en betrokken artsen en verpleegkundigen maken de kliniek een prettige en veilige plek om te zijn. Een plek waar u zich thuis voelt én gewaardeerd wordt.

Hilma klinisch verpleegkundige QPS geneesmiddelenonderzoek
Hilma Hamming
Klinisch verpleegkundige sinds 2008
"In principe hoef je alleen maar een paar setjes schone kleren en toiletspulletjes mee te nemen. De rest is hier. Zoveel schone handdoeken als je maar wilt, een opgemaakt bed, ontbijtjes, lunch en diner. Sommige deelnemers nemen een playstation of eigen bordspelletjes mee, maar ook daarvan hebben we er genoeg!"

Onderzoeksgroepen CS0394

Meld je vrijblijvend aan

Voltooide groepen bekijken? Klik hier.

Veelgestelde vragen
Hoe wordt de hoogte van de vergoeding bepaald?

Deze is afhankelijk van de tijdsduur van je verblijf en van het aantal handelingen die tijdens het onderzoek worden gedaan. De vergoeding wordt per studie vastgesteld en goedgekeurd door de Medisch Ethische ToetsingsCommissie (METC). De vergoeding heeft dus niets te maken met het risico dat je loopt. Klik hier voor meer informatie over de opbouw van je vergoeding.

Waar verblijf ik tijdens mijn deelname?

QPS Nederland heeft onderzoeksklinieken in Groningen en Leeuwarden. Neem je als gezond persoon deel aan een onderzoek dan verblijf je in de meeste gevallen in Groningen (op het terrein van Universitair Medisch Centrum Groningen). De kliniek op het terrein van Medisch Centrum Leeuwarden richt zicht zich voornamelijk op onderzoeken waar patiënten aan meewerken.

Wat kan ik verwachten van een verblijf in de QPS kliniek?

Vraag je je af hoe een dag in een kliniek eruitziet? Je bent niet de enige! Wanneer je voor de eerste keer deelneemt aan geneesmiddelenonderzoek (bij QPS) is er veel te ontdekken. Hoe besteed je je tijd, hoe leuk zijn de andere deelnemers, hoe vriendelijk zijn de artsen en het verpleegkundig personeel? Maar dus ook: Wat wordt er van je verwacht?

Een dag in een kliniek verschilt per onderzoek, maar een aantal elementen komen eigenlijk altijd wel terug. We schetsen een voorbeeldsituatie en nemen je zo mee in een verblijfsperiode bij ons in de kliniek. Hoe jouw daadwerkelijke onderzoeksperiode eruit ziet? Dat hangt af van het onderzoek waaraan je deelneemt en wordt uitgelegd bij ontvangst in de kliniek.

Klik hier voor meer informatie over een verblijf in de QPS kliniek.

Is dit onderzoek veilig?

Deelname aan geneesmiddelenonderzoek is veiliger dan deelname aan het verkeer. Dit komt omdat de overheid (de medisch-ethische toetsingscommissie) en QPS je veiligheid voorop stellen. Zo zijn er duidelijke wetten en wordt er goed gecontroleerd. Daarnaast zorgt ons ervaren team van artsen en verpleegkundigen ervoor dat je deelname veilig en prettig verloopt.

Deelname aan het onderzoek is helemaal vrijwillig. Je bepaalt zelf of je meedoet en kunt op elk moment besluiten om te stoppen. Als je stopt voordat het onderzoek is afgelopen, krijg je een lagere vergoeding uitbetaald.

Meer vragen?
Kom met ons in contact of meld je vrijblijvend aan voor onze onderzoeken.

Meer QPS onderzoeken