Onderzoek CS0382

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte waarbij je afweersysteem zich tegen je eigen lichaam keert. Het is een chronische aandoening waarin je periodes hebt waar je last krijgt van gewrichtsontstekingen. Dit nieuwe middel zou het leven van patiënten met Reumatoïde artritis mogelijk verbeteren.

Arts neemt blaastest af bij deelnemer in de QPS kliniek.
Arts neemt blaastest af bij deelnemer in de QPS kliniek.

Uitleg over dit onderzoek

Er wordt onderzoek gedaan naar een mogelijk nieuw middel voor de behandeling van reumatoïde artritis. Bij deze auto-immuunziekte keert je afweersysteem zich tegen je eigen lichaam. Het is een chronische aandoening waarin je periodes hebt waar je last krijgt van gewrichtsontstekingen. Dit kan leiden tot pijnlijke, gezwollen en stijve gewrichten. Reumatoïde artritis komt op alle leeftijden voor. Voor je deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding van €5.908,- bruto.

Het onderzoek in het kort:

 • Voor deelname heb je een telefonische intake en een medische keuring.
 • Het kliniekverblijf heeft een duur van 3 dagen (2 nachten).
 • Na de kliniekperiode kom je nog 16 keer terug.
 • Het onderzoek is 6 maanden na het kliniekverblijf volledig afgerond.

Bekijk of je voor deelname in aanmerking komt

“Ik heb me tijdens mijn verblijf altijd op m’n gemak en veilig gevoeld.”
Erik review QPS
Erik, deelnemer okt '21
“Huiselijk, gezellig, voel me veilig en betrokken, kleine omgeving die het aangenaam maakt, in tegenstelling tot andere bedrijven waar je eerder het "bedrijfsgevoel" ervaart.”
Jean Leon review QPS
Jean-Leon, deelnemer jan '22
“Personeel is erg vriendelijk, alles wordt goed en duidelijk uitgelegd, met je vragen kun je altijd terecht. Ik zou het zeker aanraden aan anderen, of je het nu doet voor jezelf of om de wetenschap te helpen.”
QPS review Jose
José, deelnemer jan '22

Ben je geschikt?

Dan kan je mogelijk een belangrijke bijdrage leveren

 • Gezonde man of vrouw
 • 18 t/m 65 jaar
 • BMI tussen 19 - 30 kg/m2 -
 • Je weegt tussen de 50 en 100 kilo.
 • Minimaal 1 maand niet gerookt
 • Minimaal 90 dagen niet deelgenomen aan ander geneesmiddelenonderzoek

In deze video geven we uitleg over geneesmiddelenonderzoek
Klik hier voor meer info over deelname aan geneesmiddelenonderzoek.

Een klein beetje van je tijd voor levenslange impact

Reumatoïde artritis is een chronische aandoeningen waarin je periodes hebt waarin je last krijgt van gewrichtsontstekingen. Dit kan leiden tot pijnlijke, gezwollen en stijve gewrichten. Het juiste medicijn kan een wereld van verschil maken voor deze patiënten. Het begint allemaal bij onderzoek naar een mogelijk geneesmiddel. En daar kun jij bij helpen.

Deelnemen voor een ander, tijd voor jezelf
Netflixen, boeken lezen, spelletjes spelen of rustig werken achter je laptop: alle tijd voor jou! Deelname aan geneesmiddelenonderzoek betekent een steentje bijdragen aan beter leven voor een ander, terwijl je er ook zelf wat aan hebt.

Meer redenen om mee te doen:

 • Een gratis persoonlijke health check
 • Een financiële vergoeding van €5.908,-
 • Tijd om te ontspannen, studeren of werken
 • Een gezellig verblijf; word onderdeel van de QPS-familie
Twee mannelijke en vrouwelijke deelnemer zijn aan het sjoelen in de QPS kliniek
Twee mannelijke en vrouwelijke deelnemer zijn aan het sjoelen in de QPS kliniek

Daarom doe je mee bij QPS

Zonder medicijnen zijn we nergens, maar zonder deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek kunnen er geen nieuwe medicijnen worden ontwikkeld. Als deelnemer vervul je een belangrijke en onmisbare rol.

Bij QPS sta jij als deelnemer daarom altijd centraal. We zorgen ervoor dat je bij ons veilig bent. Onze gekwalificeerde en betrokken artsen en verpleegkundigen maken de kliniek een prettige en veilige plek om te zijn. Een plek waar jij je thuis voelt én gewaardeerd wordt.

Hilma klinisch verpleegkundige QPS geneesmiddelenonderzoek
Hilma Hamming
Klinisch verpleegkundige sinds 2008
"In principe hoef je alleen maar een paar setjes schone kleren en toiletspulletjes mee te nemen. De rest is hier. Zoveel schone handdoeken als je maar wilt, een opgemaakt bed, ontbijtjes, lunch en diner. Sommige deelnemers nemen een playstation of eigen bordspelletjes mee, maar ook daarvan hebben we er genoeg!"

Onderzoeksgroepen CS0382

Meld je vrijblijvend aan

Voltooide groepen bekijken? Klik hier.

Veelgestelde vragen
Hoe wordt de hoogte van de vergoeding bepaald?

Deze is afhankelijk van de tijdsduur van je verblijf en van het aantal handelingen die tijdens het onderzoek worden gedaan. De vergoeding wordt per studie vastgesteld en goedgekeurd door de Medisch Ethische ToetsingsCommissie (METC). De vergoeding heeft dus niets te maken met het risico dat je loopt. Klik hier voor meer informatie over de opbouw van je vergoeding.

Waar verblijf ik tijdens mijn deelname?

QPS Nederland heeft onderzoeksklinieken in Groningen en Leeuwarden. Neem je als gezond persoon deel aan een onderzoek dan verblijf je in de meeste gevallen in Groningen (op het terrein van Universitair Medisch Centrum Groningen). De kliniek op het terrein van Medisch Centrum Leeuwarden richt zicht zich voornamelijk op onderzoeken waar patiënten aan meewerken.

Wat kan ik verwachten van een verblijf in de QPS kliniek?

Vraag je je af hoe een dag in een kliniek eruitziet? Je bent niet de enige! Wanneer je voor de eerste keer deelneemt aan geneesmiddelenonderzoek (bij QPS) is er veel te ontdekken. Hoe besteed je je tijd, hoe leuk zijn de andere deelnemers, hoe vriendelijk zijn de artsen en het verpleegkundig personeel? Maar dus ook: Wat wordt er van je verwacht?

Een dag in een kliniek verschilt per onderzoek, maar een aantal elementen komen eigenlijk altijd wel terug. We schetsen een voorbeeldsituatie en nemen je zo mee in een verblijfsperiode bij ons in de kliniek. Hoe jouw daadwerkelijke onderzoeksperiode eruit ziet? Dat hangt af van het onderzoek waaraan je deelneemt en wordt uitgelegd bij ontvangst in de kliniek.

Klik hier voor meer informatie over een verblijf in de QPS kliniek.

Is dit onderzoek veilig?

Deelname aan geneesmiddelenonderzoek is veiliger dan deelname aan het verkeer. Dit komt omdat de overheid (de medisch-ethische toetsingscommissie) en QPS je veiligheid voorop stellen. Zo zijn er duidelijke wetten en wordt er goed gecontroleerd. Daarnaast zorgt ons ervaren team van artsen en verpleegkundigen ervoor dat je deelname veilig en prettig verloopt.

Deelname aan het onderzoek is helemaal vrijwillig. Je bepaalt zelf of je meedoet en kunt op elk moment besluiten om te stoppen. Als je stopt voordat het onderzoek is afgelopen, krijg je een lagere vergoeding uitbetaald.

Meer vragen?
Kom met ons in contact of meld je vrijblijvend aan voor onze onderzoeken.

Meer QPS onderzoeken