Patiëntenonderzoek CS0382

Reumatoïde Artritis- patiënten

Er wordt onderzoek gedaan naar een mogelijk nieuw middel voor de behandeling van reumatoïde artritis.
Let op: Voor dit onderzoek zoeken wij alleen mensen MET reumatoïde artritis. 

Twee vrouwelijke deelnemers lezen een boek op bed in de QPS kliniek.

Uitleg over dit onderzoek

Goed om te weten

 • Om te bepalen of u geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek zal u medisch worden gekeurd. Maximaal 28 dagen voor de toediening van het onderzoeksgeneesmiddel vindt de medische keuring plaats. Deze keuring is verdeeld over 2 bezoeken van ongeveer 3 uur. Tijdens uw 2e bezoek zal er een röntgenfoto van de borstkas gemaakt worden.
 • Voor iedere vrijwilliger bestaat het onderzoek uit een verblijf van 3 dagen (2 nachten) in de kliniek.
 • Over een periode van 3 maanden komt u nog 8 keer terug naar de kliniek voor een controle bezoek (max. 3 uur) om er zeker van te zijn dat het goed met u gaat.
 • Indien u niet beschikbaar bent voor de groepsplanning kunnen we een individuele planning maken.
 • U krijgt een vergoeding van € 2.963,- bruto bij afronding van de studie. Daarnaast worden de reiskosten vergoed met € 0,21 per kilometer. Indien van toepassing wordt uw treinkaart en/of taxikosten vergoed. Als u ver weg woont, is er een mogelijkheid voor hotelovernachtingen in de buurt van de kliniek.

Bekijk of je voor deelname in aanmerking komt

“Ik heb me tijdens mijn verblijf altijd op m’n gemak en veilig gevoeld.”
Erik review QPS
Erik, deelnemer okt '21
“Alles was uitstekend geregeld, de verpleegkundigen creëerden een gezellige en huiselijk sfeer. Zoals ik jullie al persoonlijk heb gezegd wil ik bij deze jullie nogmaals heel hartelijk bedanken. Jullie zijn kanjers!!!”
Nico QPS deelnemer review
Nico, deelnemer okt '21
“Vanaf binnenkomst voelde ik me welkom en gedurende het verblijf bleef ik het gevoel houden dat ik goed in de gaten gehouden werd. Ik vond het heerlijk om een paar dagen alle tijd te hebben in de wetenschap dat ik er een goed doel mee dien.”
Carin review QPS
Carin, deelnemer jan '22

Ben je geschikt?

Dan kan je mogelijk een belangrijke bijdrage leveren

 • Mannen en vrouwen tussen 18 en 65 jaar
 • Diagnose reumatoïde artritis.
 • Uw BMI (Body Mass Index) is tussen 19 en 30 kg/m2. De BMI geeft de verhouding tussen uw lichaamsgewicht en uw lichaamslengte weer. Daarnaast weegt u tussen de 50 en 100 kg.

In deze video leggen we uit hoe deelname aan een onderzoek werkt
Klik hier voor meer info over deelname aan geneesmiddelenonderzoek.

Een klein beetje van je tijd voor levenslange impact

Door deelname aan dit onderzoek naar een mogelijk nieuw middel voor de behandeling van reumatoïde artritis, help je misschien wel wereldwijd mensen aan een beter leven. Het juiste medicijn kan een wereld van verschil maken voor deze patiënten. Het begint allemaal bij onderzoek naar een mogelijk geneesmiddel. En daar kun jij bij helpen.

Ken jij iemand met reumatoïde artritis?

Heb je familie, vrienden, kennissen en/of (over)buren met reumatoïde artritis? Meld ze aan voor dit onderzoek via het member-get-member formulier. Wanneer zij deelnemen ontvang jij een wervingsvergoeding van €300,- bruto per deelnemer.

Meer redenen om mee te doen:

 • Een gratis persoonlijke health check
 • Tijd om te ontspannen, studeren of werken
 • Een gezellig verblijf; word onderdeel van de QPS-familie
Twee vrouwelijke deelnemers vrolijk lachend in de tuin bij QPS
Twee vrouwelijke deelnemers vrolijk lachend in de tuin bij QPS

Daarom doe je mee bij QPS

Zonder medicijnen zijn we nergens, maar zonder deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek kunnen er geen nieuwe medicijnen worden ontwikkeld. Als deelnemer vervul je een belangrijke en onmisbare rol.

Bij QPS sta jij als deelnemer daarom altijd centraal. We zorgen ervoor dat je bij ons veilig bent. Onze gekwalificeerde en betrokken artsen en verpleegkundigen maken de kliniek een prettige en veilige plek om te zijn. Een plek waar jij je thuis voelt én gewaardeerd wordt.

Hilma klinisch verpleegkundige QPS geneesmiddelenonderzoek
Hilma Hamming
Klinisch verpleegkundige sinds 2008
"In principe hoef je alleen maar een paar setjes schone kleren en toiletspulletjes mee te nemen. De rest is hier. Zoveel schone handdoeken als je maar wilt, een opgemaakt bed, ontbijtjes, lunch en diner. Sommige deelnemers nemen een playstation of eigen bordspelletjes mee, maar ook daarvan hebben we er genoeg!"

Onderzoeksgroepen CS0382

Meldt u vrijblijvend aan

We maken graag samen met u een planning voor uw deelname.

Voltooide groepen bekijken? Klik hier.

Veelgestelde vragen
Hoe wordt de hoogte van de vergoeding bepaald?

Deze is afhankelijk van de tijdsduur van je verblijf en van het aantal handelingen die tijdens het onderzoek worden gedaan. De vergoeding wordt per studie vastgesteld en goedgekeurd door de Medisch Ethische ToetsingsCommissie (METC). De vergoeding heeft dus niets te maken met het risico dat je loopt. Klik hier voor meer informatie over de opbouw van je vergoeding.

Waar verblijf ik tijdens mijn deelname?

Ons meestgebruikte onderzoekskliniek bevindt zich in Groningen, op het terrein van UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen).

De andere kliniek en het keuringscenter bevinden zich tegenover de hoofdingang van het ziekenhuis.

Wat kan ik verwachten van een verblijf in de QPS kliniek?

Vraag je je af hoe een dag in een kliniek eruitziet? Je bent niet de enige! Wanneer je voor de eerste keer deelneemt aan geneesmiddelenonderzoek (bij QPS) is er veel te ontdekken. Hoe besteed je je tijd, hoe leuk zijn de andere deelnemers, hoe vriendelijk zijn de artsen en het verpleegkundig personeel? Maar dus ook: Wat wordt er van je verwacht?

Een dag in een kliniek verschilt per onderzoek, maar een aantal elementen komen eigenlijk altijd wel terug. We schetsen een voorbeeldsituatie en nemen je zo mee in een verblijfsperiode bij ons in de kliniek. Hoe jouw daadwerkelijke onderzoeksperiode eruit ziet? Dat hangt af van het onderzoek waaraan je deelneemt en wordt uitgelegd bij ontvangst in de kliniek.

Klik hier voor meer informatie over een verblijf in de QPS kliniek.

Is dit onderzoek veilig?

Deelname aan geneesmiddelenonderzoek is veiliger dan deelname aan het verkeer. Dit komt omdat de overheid (de medisch-ethische toetsingscommissie) en QPS je veiligheid voorop stellen. Zo zijn er duidelijke wetten en wordt er goed gecontroleerd. Daarnaast zorgt ons ervaren team van artsen en verpleegkundigen ervoor dat je deelname veilig en prettig verloopt.

Deelname aan het onderzoek is helemaal vrijwillig. Je bepaalt zelf of je meedoet en kunt op elk moment besluiten om te stoppen. Als je stopt voordat het onderzoek is afgelopen, krijg je een lagere vergoeding uitbetaald.

Meer vragen?
Kom met ons in contact of meld je vrijblijvend aan voor onze onderzoeken.

Meer QPS onderzoeken