Onderzoek CS0381

Postnatale depressie

Postnatale depressie komt veel voor, maar de behandelmogelijkheden zijn beperkt. Neem deel aan een klinisch onderzoek naar postnatale depressie. Steun onderzoek naar mogelijke behandelingen.

close-up-tired-mom-taking-care-newborn-baby (1)
close-up-tired-mom-taking-care-newborn-baby (1)

Uitleg over dit onderzoek

Postnatale depressie is een vorm van depressie die ouders kunnen ervaren nadat ze een baby hebben gekregen. Symptomen zijn onder andere constant verdriet, gebrek aan energie en problemen met de hechting van jouw baby. Het doel van dit onderzoek is om te testen of een nieuw medicijn moeders met een postnatale depressie kan helpen.

Goed om te weten

  • Je vult een vragenlijst in op deze website om te bepalen of je in aanmerking komt.
  • Als je in aanmerking komt, neem je deel aan een gesprek voorafgaand aan de screening, waar je medische voorgeschiedenis wordt vastgelegd en je lichamelijke en geestelijke gezondheid worden beoordeeld. Het onderzoeksteam zal meer vertellen over het onderzoek en waarvoor het nieuwe geneesmiddel (GH001) wordt gebruikt. Je krijgt de kans om vragen te stellen.
  • Tweede bezoek: er worden onderzoeken uitgevoerd. Als je borstvoeding geeft, wordt gevraagd om een basismonster van moedermelk te geven.
  • Derde bezoek: Het geteste geneesmiddel GH001 wordt toegediend. Vitale functies worden gecontroleerd en je vult een vragenlijst in over uw ervaringen. Je blijft in de kliniek totdat de effecten van GH001 zijn uitgewerkt.
  • Je krijgt twee vervolgbezoeken. Hierbij worden de vitale functies en lichaamsfuncties gecontroleerd en worden je symptomen en ernst van de depressie gerapporteerd.
  • Je onkosten worden vergoed.

Ben je geschikt?

Dan kun je mogelijk een belangrijke bijdrage leveren

Voor dit onderzoek zoeken wij:

  • Vrouwen die in de afgelopen 9 maanden zijn bevallen
  • Vrouwen met een postnatale depressie

In deze video leggen we uit hoe deelname aan een onderzoek werkt

Wil jij deelnemen?

Meld je vrijblijvend aan

We maken graag samen een planning voor je deelname.