Onderzoek CS0379

Antibiotica

Er wordt een mogelijk nieuw geneesmiddel onderzocht dat gebruikt kan worden bij behandeling tegen bepaalde bacteriën. Het nieuwe middel zal het lichaam mogelijk helpen deze bacteriën te herkennen en op te ruimen.

Zes deelnemers op bed in de QPS kliniek
Zes deelnemers op bed in de QPS kliniek

Uitleg over dit onderzoek

Het nieuwe middel zal het lichaam mogelijk helpen bepaalde bacteriële infecties te herkennen en op te ruimen. Deze specifieke soort bacteriën kan moeilijk bestreden worden met een groot deel van de bestaande geneesmiddelen (antibiotica). Deze bacteriën zijn o.a. betrokken bij bloedvergiftiging, bacteriële longontsteking en complexe urineweginfecties. Het nieuwe middel zal het lichaam mogelijk helpen deze bacteriën te herkennen en op te ruimen. Voor deelname aan dit onderzoek ontvang je €1.450,- bruto.

Het onderzoek in het kort:

 • Een telefonische intake en een medische keuring.
 • Een kliniek verblijf van 5 dagen/ 4 nachten en kan eventueel met 1 nacht verlengd worden.
 • Tijdens het kliniek verblijf vinden er avondhandelingen plaats.
 • Afronding na een maand na start onderzoek.
 • Uitbetaling binnen 2 maanden na start onderzoek.

Bekijk of je voor deelname in aanmerking komt

“Het voelde een beetje als vakantie, want ik had nu tijd om films te kijken, te lezen en te slapen! De begeleiding van de artsen was prima.”
Janna review QPS
Janna, deelnemer feb '23
“Vanaf binnenkomst voelde ik me welkom en gedurende het verblijf bleef ik het gevoel houden dat ik goed in de gaten gehouden werd. Ik vond het heerlijk om een paar dagen alle tijd te hebben in de wetenschap dat ik er een goed doel mee dien.”
Carin review QPS
Carin, deelnemer jan '22
“Ik heb me tijdens mijn verblijf altijd op m’n gemak en veilig gevoeld.”
Erik review QPS
Erik, deelnemer okt '21

Ben je geschikt?

Dan kan je mogelijk een belangrijke bijdrage leveren

 • Gezonde man of vrouw
 • 18 t/m 59 jaar
 • BMI tussen 18 - 28 kg/m2 -
 • Je rookt niet meer dan 5 sigaretten per dag en bereid bent te stoppen met roken tijdens het kliniekverblijf.
 • Indien je eerder hebt deelgenomen aan geneesmiddelenonderzoek moeten er minimaal 3 maanden zitten tussen de vorige dosering en de eerste dosering voor dit onderzoek. Daarnaast moet er minimaal 1 maand zitten tussen jouw laatste bezoek van het vorige onderzoek en de eerste dosering voor dit onderzoek.

In deze video leggen we uit hoe deelname aan een onderzoek werkt
Klik hier voor meer info over deelname aan geneesmiddelenonderzoek.

Een klein beetje van je tijd voor levenslange impact

Door deelname aan dit onderzoek naar een mogelijk nieuw dat mogelijk gebruikt kan worden bij behandeling tegen bepaalde bacteriën, help je misschien wel wereldwijd mensen aan een beter leven. Het juiste medicijn kan een wereld van verschil maken voor deze patiënten. Het begint allemaal bij onderzoek naar een mogelijk geneesmiddel. En daar kun jij bij helpen.

Deelnemen voor een ander, tijd voor jezelf
Netflixen, boeken lezen, spelletjes spelen of rustig werken achter je laptop: alle tijd voor jou! Deelname aan geneesmiddelenonderzoek betekent een steentje bijdragen aan beter leven voor een ander, terwijl je er ook zelf wat aan hebt.

Meer redenen om mee te doen:

 • Een gratis persoonlijke health check
 • Een financiële vergoeding van €1.450,-
 • Tijd om te ontspannen, studeren of werken
 • Een gezellig verblijf; word onderdeel van de QPS-familie
Drie deelnemers spelen samen tafelvoetbal in de QPS kliniek
Drie deelnemers spelen samen tafelvoetbal in de QPS kliniek

Daarom doe je mee bij QPS

Zonder medicijnen zijn we nergens, maar zonder deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek kunnen er geen nieuwe medicijnen worden ontwikkeld. Als deelnemer vervul je een belangrijke en onmisbare rol.

Bij QPS sta jij als deelnemer daarom altijd centraal. We zorgen ervoor dat je bij ons veilig bent. Onze gekwalificeerde en betrokken artsen en verpleegkundigen maken de kliniek een prettige en veilige plek om te zijn. Een plek waar jij je thuis voelt én gewaardeerd wordt.

Hilma klinisch verpleegkundige QPS geneesmiddelenonderzoek
Hilma Hamming
Klinisch verpleegkundige sinds 2008
"In principe hoef je alleen maar een paar setjes schone kleren en toiletspulletjes mee te nemen. De rest is hier. Zoveel schone handdoeken als je maar wilt, een opgemaakt bed, ontbijtjes, lunch en diner. Sommige deelnemers nemen een playstation of eigen bordspelletjes mee, maar ook daarvan hebben we er genoeg!"

Onderzoeksgroepen CS0379

Meld je vrijblijvend aan

Voltooide groepen bekijken? Klik hier.

Veelgestelde vragen
Hoe wordt de hoogte van de vergoeding bepaald?

Deze is afhankelijk van de tijdsduur van je verblijf en van het aantal handelingen die tijdens het onderzoek worden gedaan. De vergoeding wordt per studie vastgesteld en goedgekeurd door de Medisch Ethische ToetsingsCommissie (METC). De vergoeding heeft dus niets te maken met het risico dat je loopt. Klik hier voor meer informatie over de opbouw van je vergoeding.

Waar verblijf ik tijdens mijn deelname?

QPS Nederland heeft onderzoeksklinieken in Groningen en Leeuwarden. Neem je als gezond persoon deel aan een onderzoek dan verblijf je in de meeste gevallen in Groningen (op het terrein van Universitair Medisch Centrum Groningen). De kliniek op het terrein van Medisch Centrum Leeuwarden richt zicht zich voornamelijk op onderzoeken waar patiënten aan meewerken.

Wat kan ik verwachten van een verblijf in de QPS kliniek?

Vraag je je af hoe een dag in een kliniek eruitziet? Je bent niet de enige! Wanneer je voor de eerste keer deelneemt aan geneesmiddelenonderzoek (bij QPS) is er veel te ontdekken. Hoe besteed je je tijd, hoe leuk zijn de andere deelnemers, hoe vriendelijk zijn de artsen en het verpleegkundig personeel? Maar dus ook: Wat wordt er van je verwacht?

Een dag in een kliniek verschilt per onderzoek, maar een aantal elementen komen eigenlijk altijd wel terug. We schetsen een voorbeeldsituatie en nemen je zo mee in een verblijfsperiode bij ons in de kliniek. Hoe jouw daadwerkelijke onderzoeksperiode eruit ziet? Dat hangt af van het onderzoek waaraan je deelneemt en wordt uitgelegd bij ontvangst in de kliniek.

Klik hier voor meer informatie over een verblijf in de QPS kliniek.

Is dit onderzoek veilig?

Deelname aan geneesmiddelenonderzoek is veiliger dan deelname aan het verkeer. Dit komt omdat de overheid (de medisch-ethische toetsingscommissie) en QPS je veiligheid voorop stellen. Zo zijn er duidelijke wetten en wordt er goed gecontroleerd. Daarnaast zorgt ons ervaren team van artsen en verpleegkundigen ervoor dat je deelname veilig en prettig verloopt.

Deelname aan het onderzoek is helemaal vrijwillig. Je bepaalt zelf of je meedoet en kunt op elk moment besluiten om te stoppen. Als je stopt voordat het onderzoek is afgelopen, krijg je een lagere vergoeding uitbetaald.

Meer vragen?
Kom met ons in contact of meld je vrijblijvend aan voor onze onderzoeken.

Meer QPS onderzoeken