Onderzoek CS0379 60+

Antibiotica

Er wordt een mogelijk nieuw geneesmiddel onderzocht dat gebruikt kan worden bij behandeling tegen bepaalde bacteriën. Het nieuwe middel zal het lichaam mogelijk helpen deze bacteriën te herkennen en op te ruimen.

Uitleg over dit onderzoek

Het nieuwe middel zal het lichaam mogelijk helpen bepaalde bacteriële infecties te herkennen en op te ruimen. Deze specifieke soort bacteriën kan moeilijk bestreden worden met een groot deel van de bestaande geneesmiddelen (antibiotica). Deze bacteriën zijn o.a. betrokken bij bloedvergiftiging, bacteriële longontsteking en complexe urineweginfecties. Het nieuwe middel zal het lichaam mogelijk helpen deze bacteriën te herkennen en op te ruimen. Voor deelname aan dit onderzoek ontvangt u  €1.350,- bruto.

Het onderzoek in het kort:

 • Een telefonische intake en een medische keuring
 • Een kliniek verblijf van 5 dagen en kan eventueel verlengd worden met 1 nacht
 • Afronding na een maand na start onderzoek
 • Uitbetaling binnen 2 maanden na start onderzoek

Bekijk of je voor deelname in aanmerking komt

“Ik heb me tijdens mijn verblijf altijd op m’n gemak en veilig gevoeld.”
Erik review QPS
Erik, deelnemer okt '21
“Het was een hele leuke ervaring, personeel was super vriendelijk en alles werd heel goed uitgelegd. De artsen en verpleging nam altijd de moeite om elke stap uitgebreid uit te leggen en je gerust te stellen. Ik ga het zeker weer doen. ”
Patricia review QPS
Patricia, deelnemer jan '23
“Vanaf binnenkomst voelde ik me welkom en gedurende het verblijf bleef ik het gevoel houden dat ik goed in de gaten gehouden werd. Ik vond het heerlijk om een paar dagen alle tijd te hebben in de wetenschap dat ik er een goed doel mee dien.”
Carin review QPS
Carin, deelnemer jan '22

Bent u geschikt?

Dan kunt u mogelijk een belangrijke bijdrage leveren

 • Gezonde man of vrouw
 • vanaf 60 jaar
 • BMI tussen 18 - 28 kg/m2 -
 • U heeft niet meer dan 5 sigaretten per dag gerookt en bent bereid te stoppen met roken tijdens het kliniekverblijf.
 • Indien u eerder heeft deelgenomen aan geneesmiddelenonderzoek moeten er minimaal 3 maanden zitten tussen de vorige dosering en de eerste dosering voor dit onderzoek. Daarnaast moet er minimaal 1 maand zitten tussen uw laatste bezoek van het vorige onderzoek en uw eerste dosering voor dit onderzoek.

In deze video leggen we uit hoe deelname aan een onderzoek werkt
Klik hier voor meer info over deelname aan geneesmiddelenonderzoek.

Een klein beetje van uw tijd voor levenslange impact

Door deelname aan dit onderzoek naar een mogelijk nieuw geneesmiddel dat gebruikt kan worden bij behandeling tegen bepaalde bacteriën, helpt u misschien wel wereldwijd mensen aan een beter leven. Het juiste medicijn kan een wereld van verschil maken voor deze patiënten. Het begint allemaal bij onderzoek naar een mogelijk geneesmiddel. En daar kunt u bij helpen.

Deelnemen voor een ander, tijd voor uzelf
Netflixen, boeken lezen, spelletjes spelen of rustig werken achter je laptop: alle tijd voor uzelf! Deelname aan geneesmiddelenonderzoek betekent een steentje bijdragen aan beter leven voor een ander, terwijl u er ook zelf wat aan heeft.

Meer redenen om mee te doen:

 • Een gratis persoonlijke health check
 • Een financiële vergoeding van €1.350,-
 • Tijd om te ontspannen, studeren of werken
 • Een gezellig verblijf; word onderdeel van de QPS-familie
Oudere deelneemster zit op de rand van het bed in de QPS kliniek
Oudere deelneemster zit op de rand van het bed in de QPS kliniek

Daarom doet u mee bij QPS

Zonder medicijnen zijn we nergens, maar zonder deelnemers aan geneesmiddelenonderzoek kunnen er geen nieuwe medicijnen worden ontwikkeld. Als deelnemer vervult u een belangrijke en onmisbare rol.

Bij QPS staat u als deelnemer daarom altijd centraal. We zorgen ervoor dat u bij ons veilig bent. Onze gekwalificeerde en betrokken artsen en verpleegkundigen maken de kliniek een prettige en veilige plek om te zijn. Een plek waar u zich thuis voelt én gewaardeerd wordt.

Hilma klinisch verpleegkundige QPS geneesmiddelenonderzoek
Hilma Hamming
Klinisch verpleegkundige sinds 2008
"In principe hoef je alleen maar een paar setjes schone kleren en toiletspulletjes mee te nemen. De rest is hier. Zoveel schone handdoeken als je maar wilt, een opgemaakt bed, ontbijtjes, lunch en diner. Sommige deelnemers nemen een playstation of eigen bordspelletjes mee, maar ook daarvan hebben we er genoeg!"

Onderzoeksgroepen CS0379

Meldt u zich vrijblijvend aan

Voltooide groepen bekijken? Klik hier.

Veelgestelde vragen
Hoe wordt de hoogte van de vergoeding bepaald?

Deze is afhankelijk van de tijdsduur van uw verblijf en van het aantal handelingen die tijdens het onderzoek worden gedaan. De vergoeding wordt per studie vastgesteld en goedgekeurd door de Medisch Ethische ToetsingsCommissie (METC). De vergoeding heeft dus niets te maken met het risico dat u loopt. Klik hier voor meer informatie over de opbouw van uw vergoeding.

Waar verblijf ik tijdens mijn deelname?

QPS Nederland heeft onderzoeksklinieken in Groningen en Leeuwarden. Neemt u als gezond persoon deel aan een onderzoek dan verblijft u in de meeste gevallen in Groningen (op het terrein van Universitair Medisch Centrum Groningen). De kliniek op het terrein van Medisch Centrum Leeuwarden richt zicht zich voornamelijk op onderzoeken waar patiënten aan meewerken.

Wat kan ik verwachten van een verblijf in de QPS kliniek?

Vraagt u zich af hoe een dag in een kliniek eruitziet? U bent niet de enige! Wanneer u voor de eerste keer deelneemt aan geneesmiddelenonderzoek (bij QPS) is er veel te ontdekken. Hoe besteedt u uw tijd, hoe leuk zijn de andere deelnemers, hoe vriendelijk zijn de artsen en het verpleegkundig personeel? Maar dus ook: Wat wordt er van u verwacht?

Een dag in een kliniek verschilt per onderzoek, maar een aantal elementen komen eigenlijk altijd wel terug. We schetsen een voorbeeldsituatie en nemen u  zo mee in een verblijfsperiode bij ons in de kliniek. Hoe uw daadwerkelijke onderzoeksperiode eruit ziet? Dat hangt af van het onderzoek waaraan u deelneemt en wordt uitgelegd bij ontvangst in de kliniek.

Klik hier voor meer informatie over een verblijf in de QPS kliniek.

Is dit onderzoek veilig?

Deelname aan geneesmiddelenonderzoek is veiliger dan deelname aan het verkeer. Dit komt omdat de overheid (de medisch-ethische toetsingscommissie) en QPS uw veiligheid voorop stellen. Zo zijn er duidelijke wetten en wordt er goed gecontroleerd. Daarnaast zorgt ons ervaren team van artsen en verpleegkundigen ervoor dat uw deelname veilig en prettig verloopt.

Deelname aan het onderzoek is helemaal vrijwillig. U bepaalt zelf of u meedoet en kunt op elk moment besluiten om te stoppen. Als u stopt voordat het onderzoek is afgelopen, krijgt u een lagere vergoeding uitbetaald.

Meer vragen?
Kom met ons in contact of meld je vrijblijvend aan voor onze onderzoeken.

Meer QPS onderzoeken