QPS logo
QPS logo QPS logo
klanteen vertellen logo
8,2
154 beoordelingen

Alzheimer CS0317 part 2

Inschrijving gesloten Meer informatie

CS0317 part 2 Patiënten in het kort:

  • Vergoeding: € 4015,- bruto + reiskosten
  • Profiel: Patiënt M/V, 50-85 jaar
  • Tijdsinvestering: 12 onderzoeksdagen

De ziekte van Alzheimer heeft grote gevolgen. Niet alleen voor Alzheimerpatiënten en hun naasten, maar door het snel toenemende aantal patiënten ook voor de maatschappij. Om de ziekte te bestrijden, zijn we op zoek naar vrijwilligers die mogelijk nieuwe Alzheimer medicijnen willen testen.

Wat wordt er onderzocht?

Er wordt onderzoek gedaan naar een mogelijk nieuw middel voor de behandeling van neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer.

Bent u geschikt?

We zijn op zoek naar mannen en vrouwen met de diagnose Alzheimer (mild) of een milde cognitieve beperking (waarvan de diagnose is vastgesteld), die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Leeftijd 50 t/m 85 jaar
  • Voor vrouwen is het belangrijk dat u niet langer vruchtbaar bent. Bijvoorbeeld door sterilisatie of de overgang.
  • U heeft een Body Mass Index (BMI) tussen 18 en 35 kg/m2
  • Bij voorkeur heeft u de afgelopen 3 maanden niet gerookt (of maximaal af en toe op niet meer dan 2 dagen per week). U dient in elk geval gemakkelijk te kunnen stoppen met roken vanaf 2 weken voordat het onderzoek start.

Om deel te kunnen nemen aan het onderzoek, is het prettig dat u een onderzoekspartner heeft die u bij het onderzoek kan begeleiden. Dit kan iemand uit uw familie of vriendenkring zijn. Uw onderzoekspartner mag u bij elk bezoek en alle onderzoeksdagen vergezellen.

De medische keuring

Bent u op basis van de voorwaarden geschikt om mee te helpen aan dit Alzheimeronderzoek? Dan kunt u zich direct aanmelden. We nemen vervolgens telefonisch contact met u op, geven uitleg over het onderzoek en nodigen u uit voor de medische keuring.

De keuring bestaat uit 5 bezoeken aan onze kliniek. Tijdens het eerste bezoek leggen we het hele onderzoek aan u uit. We nemen uw medische geschiedenis door, verrichten een algemene medische keuring en doen enkele tests. Bij de volgende bezoeken nemen we hersenvocht af via een ruggenprik, verrichten we een MRI (magnetische resonantie scan) en PET scan en maken we een EEG. Deze voorkeuringen vinden maximaal 6 weken voor de eerste onderzoeksdag plaats.

Het onderzoek

Als uit de resultaten van de medische keuring blijkt dat u daadwerkelijk geschikt bent, kan uw deelname van start gaan. Vanaf dat moment bestaat het onderzoek uit 6 ambulante bezoeken aan onze kliniek in Leeuwarden. Uw deelname (inclusief de keuringen) duurt in totaal ongeveer 2,5 maanden. Tijdens het onderzoek nemen we opnieuw hersenvocht af via een ruggenprik. Ook zal u 2 maal een radioactieve stof toegediend krijgen via een infuus. Deze radioactieve stof is te volgen via een PET-scan. De totale stralingsbelasting bij dit onderzoek is 10 mSv. Ter vergelijking: in Nederland loopt men jaarlijks ca 2.6 mSv straling op door de zogenaamde ‘achtergrond’, dit is de van nature aanwezige straling in de aarde, gebouwen, voedsel, kosmische straling en door medische onderzoeken. U zult ongeveer 1 week na uw laatste onderzoeksdag wederom medisch worden gekeurd. Hebben u en uw onderzoekspartner geen vervoer naar QPS? Dan regelen wij dit voor u.

Vergoeding

Voor uw deelname ontvangt u een financiële vergoeding. Voor de vrijwilliger bedraagt deze vergoeding €4015 bruto. De vergoeding voor de onderzoekspartner bedraagt € 75 per bezoek en maximaal € 825 bruto. Naast de standaard vergoeding vergoeden we uw reiskosten met € 0,19 per kilometer per persoon.

Locatie

Het onderzoek vindt plaats in onze nieuwe kliniek in Leeuwarden. De kliniek bevindt zich pal naast het MCL, het ziekenhuis in Leeuwarden. Deze kliniek is speciaal ingericht voor onze alzheimeronderzoeken en ook het personeel op deze locatie is hier speciaal voor getraind. De MRI en de PET-scan worden uitgevoerd in het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen).

QPS Alzheimeronderzoek

De ziekte van Alzheimer heeft een grote impact op patiënten en hun naasten. Er zijn op dit moment in Nederland zo’n 260.000 mensen met dementie. In de komende 25 jaar zal dit aantal naar verwachting verdubbelen tot ruim een half miljoen. In 70% van de gevallen is de ziekte van Alzheimer de oorzaak van de dementie.

QPS levert met geneesmiddelenonderzoek een bijdrage aan de ontwikkeling van mogelijk nieuwe medicijnen. Benieuwd waarom dit onderzoek zo belangrijk is en hoe het in z'n werk gaat? Download onze Alzheimer brochure.

Planning bekijken Overzicht afdrukken

Planning onderzoeksgroep

Het onderzoek bestaat uit de volgende groepen:

Data plannen we graag met u in overleg

Opnameperiodes:


Start september 2019 :

Gezellige huiselijke sfeer

U voelt zich meteen thuis bij ons

Voor iedereen een onderzoek

Wij zoeken verschillende vrijwilligers voor diverse onderzoeken

Gericht op vrijwilligers

Draag bij aan een goed doel en ontvang een vergoeding

Veiligheid staat voorop

U wordt medisch gekeurd en de risico's worden geminimaliseerd

"Ik help graag mee aan de wetenschap"

Waarom doet u mee?

Informatie en aanmeldingen QPS Recruitment

050-8200483 - vrijwilligers@qps.com - www.qpsvrijwilliger.nl
Bereikbaar op ma t/m do van 9:00-21:00 uur, op vrijdag van 9:00-19:00.