QPS-logo
QPS logo QPS logo
klanteen vertellen logo
9,1
60 beoordelingen

Keuringen en kliniekopname

  • Gezellige huiselijke sfeer

  • Voor iedereen een onderzoek

  • Gericht op vrijwilligers

  • Veiligheid staat voorop

Keuring, Voorlichting en toestemming:

Tijdens de keuring krijgt u van de keuringsarts schriftelijke en mondelinge informatie over het onderzoek. Als u besluit deel te nemen, geeft u daarvoor schriftelijk toestemming voorafgaand aan de keuring. De toestemming om deel te nemen kunt u later op ieder moment weer intrekken, ook als het onderzoek al begonnen is.

Meteen na uw schriftelijke toestemming begint de eigenlijke keuring die bestaat uit verschillende handelingen zoals o.a. lichamelijk onderzoek door de arts, en een aantal verpleegkundige handelingen zoals bloed afname, bloeddrukmeting, ECG en een drugstest. De gehele keuring zal ongeveer 3 uur duren. Het kan voorkomen dat er onverhoopt zaken worden ontdekt die extra medische aandacht of zorg nodig hebben. In dat geval kunnen we u, uiteraard na overleg, doorverwijzen naar uw huisarts of een specialist.

Deelname, kliniekperiode:

Na de keuring zullen wij contact met u opnemen of u kunt deelnemen aan het onderzoek. Bij binnenkomst in de kliniek wordt nog een laatste keer gekeken of u aan alle criteria voldoet. Als alles goed is (dat wil dus zeggen dat u aan alle specifieke eisen en wensen van het onderzoeksprotocol voldoet), wordt u definitief goedgekeurd voor deelname aan het onderzoek. Het is mogelijk dat u later nog als reserve wordt aangewezen en niet verder hoeft deel te nemen aan het onderzoek.

Tijdens het onderzoek krijgt u medicatie toegediend, bijvoorbeeld via een tablet of een infuus. Het kan gaan om een enkele toediening of om meerdere toedieningen. Om de werking en bijwerkingen van het onderzoeksmiddel te onderzoeken worden bepalingen uitgevoerd zoals beschreven in het protocol. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om bloedafname, bloeddrukmeting, urineverzameling en het maken van hartfilmpjes.

Hoe lang u in de kliniek verblijft wisselt per onderzoek. Meer informatie hierover kunt u vinden bij de verschillende onderzoeken.

Nakeuring:

Het onderzoek wordt afgesloten met een nakeuring. Tijdens de nakeuring wordt gekeken of u net zo gezond de deelname aan het onderzoek beëindigt als dat u aan het onderzoek begonnen bent.

 

 

Bekijk onze onderzoeken Direct inschrijven

1 Stap 1: Aanmelden

Meld u aan als vrijwilliger voor één van onze onderzoeken via onze website.

2 Stap 2: Medische keuring

U ondergaat een medische keuring. Naar aanleiding van de medische keuring wordt bepaald of u geschikt bent voor het onderzoek.

3 Stap 3: Deelname onderzoek

Tijdens het onderzoek verblijft u in ons onderzoekscentrum en komt u nog één of meerdere keren terug. Ook bestaat de mogelijkheid dat u reserve wordt.

4 Stap 4: Ontvang vergoeding

Als u alle onderdelen heeft afgerond ontvangt u na de nakeuring uw vergoeding binnen uiterlijk 4 weken!