Als proefpersoon
geld verdienen

Meld je aan als proefpersoon

Wil jij graag je steentje bijdragen aan de medische wetenschap en geld verdienen als proefpersoon? Wanneer je deelneemt aan onze geneesmiddelenonderzoek ontvang je een vergoeding voor de tijd die je eraan besteed. We zijn doorlopend op zoek naar mensen die geld willen verdienen als proefpersoon.

Onze onderzoeken

Proefpersoon onderzoeken

“Help mee met geneesmiddelenonderzoek om bij te dragen aan een beter leven voor de mensen om je heen. Jij kunt als proefpersoon met een paar dagen helpen een enorm verschil maken.”

Elke reden is goed. Neem deel…

 • om bij te dragen aan onderzoek dat levens verandert
 • voor de gezelligheid in de QPS kliniek
 • om even tijd voor jezelf te hebben
 • en voor de financiële vergoeding die je ontvangt
“Ik heb me tijdens mijn verblijf altijd op m’n gemak en veilig gevoeld.”
Erik review QPS
Erik, deelnemer okt '21
“Ik heb me ontzettend vermaakt met alle andere deelnemers. De tijd vloog voorbij.”
Manon review QPS
Manon, deelnemer apr '22
“Huiselijk, gezellig, voel me veilig en betrokken, kleine omgeving die het aangenaam maakt, in tegenstelling tot andere bedrijven waar je eerder het "bedrijfsgevoel" ervaart.”
Jean Leon review QPS
Jean-Leon, deelnemer jan '22
1
Aanmelden als proefpersoon

Wil jij een fijn verblijf, een veilige, professionele aanpak en een aantrekkelijke vergoeding? Dan kies je voor medische onderzoeken bij QPS.

 • Schrijf je in voor onze mailing zodat je de nieuwe onderzoeken niet mist, of:
 • Meld je direct aan voor een onderzoek dat jouw voorkeur heeft.

Uitleg: zo werkt deelname aan geneesmiddelenonderzoek

Uitleg: zo werkt deelname aan geneesmiddelenonderzoek

2
Telefonische intake

Word je gebeld door 050 - 8200 483? Dat zijn wij! Na je aanmelding voor een onderzoek doen we een telefonische intake. Ben je op basis van het dit gesprek mogelijk geschikt, dan plannen we de medische keuring in. Deze medische keuring vindt plaats in Groningen Je ontvangt voorafgaande aan dit bezoek per mail uitgebreide deelnemersinformatie (het ICF) om thuis door te nemen.

 • Vanaf zes weken voor de start van jouw onderzoeksgroep, starten we met bellen. Meld je je ver voor de start van het onderzoek aan (langer dan zes weken), dan kan het dus even duren voordat je gebeld wordt

Uitleg: aanmelding en telefonische intake

Uitleg: aanmelding en telefonische intake

3
Medische keuring

Een arts ontvangt je in Groningen voor jouw medische keuring, waar hij of zij bepaalt of je een geschikte deelnemer bent voor dit onderzoek. Heb jij zelf vragen? Stel ze allemaal! Daarna onderteken je met de arts het ICF, die geprint voor je klaar ligt.

Uitleg: deelnemersinformatie en medische keuring 

Uitleg: deelnemersinformatie en medische keuring 

4
Deelname onderzoek

Om te kunnen deelnemen als proefpersoon aan een geneesmiddelenonderzoek, moet je zijn goedgekeurd. Ben je goedgekeurd? Dan krijg je van ons bericht of je mee kunt doen aan een medisch onderzoek. Als je in de kliniek bent, bepalen we of je deelnemer wordt of dat je naar huis mag als reserve. Op basis hiervan wordt bepaald hoeveel vergoeding jij ontvangt als proefpersoon.

Uitleg: deelname aan geneesmiddelenonderzoek

Uitleg: deelname aan geneesmiddelenonderzoek

5
Ontvang vergoeding

Als je alle onderdelen van het onderzoek hebt afgerond, ontvang je na de laatste keuring een vergoeding binnen uiterlijk vier weken.

Hilma klinisch verpleegkundige QPS geneesmiddelenonderzoek
Hilma Hamming
Klinisch verpleegkundige sinds 2008
"Alle vragen over het onderzoek worden al tijdens de telefonische intake en de medische keuring beantwoord. Maar vaak zijn er nog praktische vragen: “Kan ik hier een wasje draaien”, “Waar liggen de vinden?”. Als je aankomt geef ik je een rondleiding en beantwoord ik al je vragen, zodat je jezelf snel thuisvoelt!"

De vergoeding, dat zit zo

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de vergoeding niet gekoppeld aan een risico. Hoeveel geld een proefpersoon ontvangt, wordt bepaald aan de hand van o.a. het aantal dagen en de handelingen.

Het aantal dagen in de kliniek
Per dag en nacht dat jij in de kliniek verblijft, ontvang je van ons een standaard vergoeding. We vergoeden je hiermee voor je tijdsinvestering in het onderzoek.
Extra toeslag
 • De basis vergoeding is gebaseerd op de tijd die jij in het onderzoek steekt. Daar bovenop zijn er een aantal gevallen waarbij je een extra toeslag krijgt: (Deze zijn al meegenomen in de totale vergoeding)
 • - Bij onderzoeken met een radioactief component ligt de vergoeding per dag iets hoger. Dit omdat het aantal handelingen per dag hoger is.
 • - Bij korte bezoeken die later dan 30 dagen na vertrek uit het onderzoekscentrum plaatsvinden.
 • - Bij speciale medische handelingen, zoals een MRI-scan, gastroscopie of een ruggenprik. Hiervoor geldt een extra vergoeding, afhankelijk van de speciale medische handeling.
De medische keuring
Voorafgaand aan je deelname word jij medisch gekeurd, hiervoor staat een aparte vergoeding. Deze is al meegenomen in de totale vergoeding.
De terugkomdagen
De terugkomdagen, waarbij je na afloop voor een ambulant bezoek weer naar de kliniek komt, krijg je apart vergoed. Deze tellen niet mee als verblijfsduur, maar zijn wel inbegrepen in het totaalbedrag.
Handelingen die je na verblijf thuis doet
Voor de handelingen die je na verblijf thuis doet, zoals het bijhouden van een dagboekje waarin je iedere dag een aantal vragen beantwoordt, krijg je een vergoeding. Ook deze is al meegerekend in de totale vergoeding.
Jouw deelnamevergoeding

+ €0,21 p km reiskostenvergoeding

Onze onderzoeken voor proefpersonen

Bij ons lopen er altijd geneesmiddelenonderzoeken waarvoor jij kunt deelnemen als proefpersoon voor geld.