Van aanmelding tot uitbetaling

Dit kan je verwachten van je deelname

Heb je interesse om je aan te melden voor een geneesmiddelenonderzoek bij QPS, of heb je dit al gedaan? Heel fijn! Door deelname aan onderzoek naar mogelijk nieuwe medicijnen, help je wereldwijd mensen met een aandoening aan een beter leven.

Wat betekent de deelname voor jou? We nemen je mee: van aanmelding tot medische keuring, van ontvangst tot uitzwaaien en natuurlijk de uitbetaling.

Arts neemt blaastest af bij deelnemer in de QPS kliniek.
Arts neemt blaastest af bij deelnemer in de QPS kliniek.
1
Aanmelden

Wil jij een fijn verblijf, een veilige, professionele aanpak en een aantrekkelijke vergoeding? Dan kies je voor geneesmiddelenonderzoek bij QPS.

  • Schrijf je in voor onze mailing zodat je de nieuwe onderzoeken niet mist, of:
  • Meld je direct aan voor een onderzoek dat jouw voorkeur heeft.

Uitleg: zo werkt deelname aan geneesmiddelenonderzoek

Uitleg: zo werkt deelname aan geneesmiddelenonderzoek

2
Telefonische intake

Word je gebeld door 050 - 8200 483? Dat zijn wij! Na je aanmelding voor een onderzoek doen we een telefonische intake. Ben je op basis van het dit gesprek mogelijk geschikt, dan plannen we de medische keuring in. Deze medische keuring vindt plaats in Groningen Je ontvangt voorafgaande aan dit bezoek per mail uitgebreide deelnemersinformatie (het ICF) om thuis door te nemen.

  • Vanaf zes weken voor de start van jouw onderzoeksgroep, starten we met bellen. Meld je je ver voor de start van het onderzoek aan (langer dan zes weken), dan kan het dus even duren voordat je gebeld wordt

Uitleg: aanmelding en telefonische intake

Uitleg: aanmelding en telefonische intake

3
Medische keuring

Een arts ontvangt je in Groningen voor jouw medische keuring, waar hij of zij bepaalt of je een geschikte deelnemer bent voor dit onderzoek. Heb jij zelf vragen? Stel ze allemaal! Daarna onderteken je met de arts het ICF, die geprint voor je klaar ligt.

Uitleg: deelnemersinformatie en medische keuring 

Uitleg: deelnemersinformatie en medische keuring 

4
Uitslag medische keuring

Na drie tot vijf werkdagen hebben we de uitslag van je keuring binnen en brengen we jou op de hoogte.

  • We bellen je als je geschikt bent voor deelname. Je ontvangt daarna per mail alle praktische informatie over je verblijf in de kliniek.
  • We mailen je wanneer je momenteel niet geschikt voor deelname aan dit onderzoek en wat de reden daarvan is. Binnen vier weken ontvang je de reiskostenvergoeding.

Uitleg: deelname aan geneesmiddelenonderzoek

Uitleg: deelname aan geneesmiddelenonderzoek

5
Naar de kliniek

Tassen gepakt? Tijd om te gaan! We ontvangen je in onze kliniek voor wat laatste checks.

  • Alles in orde? We bevestigen je deelname, het onderzoek gaat nu echt beginnen. Pak je tas uit en doe alsof je thuis bent!
  • Het kan zijn dat je wordt aangewezen als reserve. De volgende dag hoor of je definitief reserve bent of toch gaat deelnemen. Als je niet gaat deelnemen kun je mogelijk wél deelnemen aan de volgende groep, dat bespreken we dan met je.
6
Je verblijf in de kliniek

Je verblijft in de kliniek. Bordspellen, bloedprikken. Boek lezen, hartslag meten. Studeren of werken, vitale functies controleren: terwijl jij het jezelf gemakkelijk maakt, zorgen onze artsen en verpleegkundigen voor je. Wat dat precies inhoudt, hangt af van het onderzoek waarvoor je hebt aangemeld. Bekijk hier een voorbeeld van hoe een dag in de kliniek eruit kan zien.

7
De terugkomdag(en)

Je verblijf zit erop, je mag terug naar huis waar de laatste fase start: de terugkomdag(en). Bij sommige onderzoeken sla je deze stap over en volgt er alleen een nakeuring of telefonische follow-up.

8
Nakeuring en afronding

Als laatste vindt er een nakeuring plaats. Voor een laatste lichamelijk onderzoek kom je terug naar de QPS-kliniek. Dit bezoek is de afronding van jouw deelname. Zodra jouw deelname is afgerond, betalen we jouw vergoeding en reiskosten binnen vier weken. Je deelname zit er op! 

Hilma klinisch verpleegkundige QPS geneesmiddelenonderzoek
Hilma Hamming
Klinisch verpleegkundige sinds 2008
"In principe hoef je alleen maar een paar setjes schone kleren en toiletspulletjes mee te nemen. De rest is hier. Zoveel schone handdoeken als je maar wilt, een opgemaakt bed, ontbijtjes, lunch en diner. Sommige deelnemers nemen een playstation of eigen bordspelletjes mee, maar ook daarvan hebben we er genoeg!"

Is deelname iets voor jou?

Bekijk onze onderzoeken en meld je eenvoudig aan