Mannelijke en vrouwelijke deelnemer liggend op bed terwijl zij iets ontspannends voor zichzelf doen.

Deelnemen voor een ander,
tijd voor jezelf

Door deelname aan onderzoek naar mogelijk nieuwe medicijnen, help je wereldwijd mensen met een aandoening aan een beter leven. Misschien wel van iemand in je omgeving. Wie je helpt bepaal je zelf, want jij kiest aan welk onderzoek je deelneemt.

Netflixen, Boeken lezen, spelletjes spelen of rustig achter je laptop: alle tijd voor jou! Deelname aan geneesmiddelenonderzoek betekent een steentje bijdragen aan een beter leven voor een ander, terwijl je er ook zelf wat aan hebt.

“Huiselijk, gezellig, voel me veilig en betrokken, kleine omgeving die het aangenaam maakt, in tegenstelling tot andere bedrijven waar je eerder het "bedrijfsgevoel" ervaart.”
Jean Leon review QPS
Jean-Leon, deelnemer jan '22
“Het voelde een beetje als vakantie, want ik had nu tijd om films te kijken, te lezen en te slapen! De begeleiding van de artsen was prima.”
Janna review QPS
Janna, deelnemer feb '23
“Vanaf binnenkomst voelde ik me welkom en gedurende het verblijf bleef ik het gevoel houden dat ik goed in de gaten gehouden werd. Ik vond het heerlijk om een paar dagen alle tijd te hebben in de wetenschap dat ik er een goed doel mee dien.”
Carin review QPS
Carin, deelnemer jan '22
“Knap hoe een professionele organisatie toch de sfeer in de kliniek gezellig en vertrouwd kan houden.”
Peter QPS review
Frits, deelnemer dec '22

Actuele onderzoeken

Help jij mee?

Op dit moment zijn er geen onderzoeken waar je je voor kunt aanmelden.

Hilma klinisch verpleegkundige QPS geneesmiddelenonderzoek
Hilma Hamming
Klinisch verpleegkundige sinds 2008
"Als klinisch verpleegkundige ben ik het eerste aanspreekpunt voor jou als deelnemer en ben ik betrokken bij de handelingen en controles tijdens je verblijf. Mijn werk is het beste van twee werelden: ik zorg dat jij je thuis voelt tijdens je verblijf en dat het onderzoek veilig verloopt."

De vergoeding, dat zit zo

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de vergoeding niet gekoppeld aan een risico. Hoeveel vergoeding jij ontvangt, wordt bepaald aan de hand van o.a. het aantal dagen en de speciale handelingen. De totale vergoeding wordt bepaald aan de hand van de onderstaande zaken.

Het aantal dagen in de kliniek
Per dag en nacht dat jij in de kliniek verblijft, ontvang je van ons een standaard vergoeding. We vergoeden je hiermee voor je tijdsinvestering in het onderzoek.
Extra toeslag
 • De basis vergoeding is gebaseerd op de tijd die jij in het onderzoek steekt. Daar bovenop zijn er een aantal gevallen waarbij je een extra toeslag krijgt: (Deze zijn al meegenomen in de totale vergoeding)
 • - Bij onderzoeken met een radioactief component ligt de vergoeding per dag iets hoger. Dit omdat het aantal handelingen per dag hoger is.
 • - Bij korte bezoeken die later dan 30 dagen na vertrek uit het onderzoekscentrum plaatsvinden.
 • - Bij speciale medische handelingen, zoals een MRI-scan, gastroscopie of een ruggenprik. Hiervoor geldt een extra vergoeding, afhankelijk van de speciale medische handeling.
De medische keuring
Voorafgaand aan je deelname word jij medisch gekeurd, hiervoor staat een aparte vergoeding. Deze is al meegenomen in de totale vergoeding.
De terugkomdagen
De terugkomdagen, waarbij je na afloop voor een ambulant bezoek weer naar de kliniek komt, krijg je apart vergoed. Deze tellen niet mee als verblijfsduur, maar zijn wel inbegrepen in het totaalbedrag.
Handelingen die je na verblijf thuis doet
Voor de handelingen die je na verblijf thuis doet, zoals het bijhouden van een dagboekje waarin je iedere dag een aantal vragen beantwoordt, krijg je een vergoeding. Ook deze is al meegerekend in de totale vergoeding.
Jouw deelnamevergoeding

+ €0,19 per kilometer reiskostenvergoeding

QPS geneesmiddelenonderzoek

Professioneel en toch gezellig. Veilig zonder dat het klinisch voelt. Dat is geneesmiddelenonderzoek bij QPS. Benieuwd hoe het traject van aanmelding tot uitbetaling er uitziet? Bekijk de video.

Wil je meer weten over deelname aan geneesmiddelenonderzoek bij QPS? Kristel beantwoordt in deze videoreeks al je vragen.

Waarom deelnemen aan geneesmiddelenonderzoek?

“Help mee met geneesmiddelenonderzoek om bij te dragen aan een beter leven voor de mensen om je heen. Jij kunt met een paar dagen helpen een enorm verschil maken.”

Elke reden is goed. Neem deel…

 • om bij te dragen aan onderzoek dat levens verandert
 • voor de gezelligheid in de QPS kliniek
 • om even tijd voor jezelf te hebben
 • de financiële vergoeding die je ontvangt

Samuel heeft 16 keer deelgenomen aan geneesmiddelenonderzoek bij QPS. In de video deelt hij zijn ervaring. 

 

Wie wil jij helpen?

Bekijk de onderzoeken en kies zelf

Met een beetje van je tijd, kun je het leven van mensen met een aandoening misschien wel een heel stuk beter maken. Samen met onze deelnemers onderzoeken we bij QPS mogelijk nieuwe medicijnen voor miljoenen patiënten wereldwijd. Naast je belangrijke maatschappelijke bijdrage, zijn er meer redenen om deel te nemen:

 • Je hebt veel tijd voor jezelf
 • Je verblijft in de gezellige QPS kliniek
 • Je ontvangt zo’n €220 vergoeding per dag
“Het voelde een beetje als vakantie, want ik had nu tijd om films te kijken, te lezen en te slapen! De begeleiding van de artsen was prima.”
Janna review QPS
Janna, deelnemer feb '23
“Ik heb me tijdens mijn verblijf altijd op m’n gemak en veilig gevoeld.”
Erik review QPS
Erik, deelnemer okt '21
“Alles was uitstekend geregeld, de verpleegkundigen creëerden een gezellige en huiselijk sfeer. Zoals ik jullie al persoonlijk heb gezegd wil ik bij deze jullie nogmaals heel hartelijk bedanken. Jullie zijn kanjers!!!”
Nico QPS deelnemer review
Nico, deelnemer okt '21