studeren-tijdens-het-onderzoek
Geneesmiddelenonderzoek iets voor jou?
Kom met ons in contact of meld je vrijblijvend aan voor onze onderzoeken.
29 jun 2022 Ervaring

Ervaringen van deelnemers

Vraag je je af wat het betekent om meerdere dagen in de kliniek te verblijven? Je bent niet de enige. Hoe het eten is, of het personeel leuk is, hoe je je tijd besteedt en hoe de andere deelnemers zijn; er is heel veel om te ontdekken. Elk jaar weer komen honderden deelnemers naar QPS om deel te nemen aan geneesmiddelenonderzoek; veel van hen komen zelfs meer dan eens. Om jou een beter beeld te geven van een verblijf in de kliniek, kijk je mee door de ogen van een deelnemer. We doen een greep uit de ervaringen op klantenvertellen.nl, waar deelnemers een review achterlaten. 92% beveelt ons aan! Lees hier waarom ze deelnemen bij QPS én welke verbeterpunten zij doorgeven; dat waar we ondertussen al veel hebben verbeterd of nog aan werken.

Vanuit heel Nederland en zelfs daarbuiten, komen mensen naar Groningen om deel te nemen bij QPS. Deze Belgische deelnemer omschreef het een beetje als vakantie. Een gemoedelijk tripje naar de bovenburen. ‘Een beetje vakantiegevoel, heerlijk buiten zitten en ook samen buiten eten. We hadden telkens keuze uit twee maaltijden. Elke dag maakten we buiten een wandeling en dit allemaal in een gemoedelijke sfeer dankzij de toffe mensen, leuke artsen en het verplegend personeel. We hoefden weinig tot niets te doen, er is een afwasmachine en wasmachine voor als je het nodig hebt. We worden goed opgevolgd: weinig risico dus. Het lijkt wel een beetje vakantie. Vol pension en er nog voor betaald worden ook. De goede vergoeding kregen wij netjes en snel uitbetaald!’

Heerlijk ontspannen en vooral gezellig

Arts Guido, die zowel de medische keuring vooraf doet als de controles tijdens je verblijf in de kliniek, herkent die omschrijving wel. Op de vraag hoe hij het als arts zou omschrijven antwoordt hij namelijk kordaat: ‘Relaxed. Mensen zijn vooral heel ontspannen, spelen samen bordspellen, ze gamen. Alles kan ook wel.’ Het is voor een deelnemer uit Uithoorn reden om sinds 2010 al meerdere keren per jaar mee te doen. Zo zegt hij in zijn review: ‘Ik heb de afgelopen jaren aan meerdere studies bij QPS deelgenomen. Ik vind de gemoedelijke sfeer in combinatie met de vriendelijke, professionele verpleging en de accommodatie bij de tuin erg comfortabel en kom daarom ook graag terug.’ Nikita, deelneemster uit Rotterdam, herkent die gezellige sfeer maar al te goed. Ze schrijft: ‘Qps heeft een huiselijke sfeer en je wordt vriendelijk behandeld. Ook heb ik hele goede ervaringen met andere deelnemers. We kijken films, kletsen, lachen en eten gezellig samen.’ Juist die sfeer is wat ons volgens deelnemers onderscheidt van andere onderzoeksklinieken. 

Zes deelnemers op bed in de QPS kliniek

Vriendelijk, zachtaardig en geruststellend

‘Top verpleging. Steeds vriendelijk, zachtaardig en geruststellende woorden. Er wordt veel uitgelegd over wat er gaat gebeuren, hoe dat kan aanvoelen en hoe lang bepaalde gewaarwordingen kunnen duren.’ Jasmine uit Tielrode zegt wat veel deelnemers denken: de aanwezige verpleegkundigen zijn ontzettend lief en betrokken. Dat geeft een geruststellend, goed gevoel. Dat snappen we. Hoewel de handelingen zoals het afnemen van bloed en het toedienen van het middel op specifieke tijdstippen moeten plaatsvinden, doen we wel altijd ons best zoveel mogelijk uit te leggen en je te betrekken bij het onderzoek. Eigenlijk is het heel simpel: hoe fijner jouw gevoel als je weggaat, hoe groter de kans dat je nog een keer terugkomt. En daar zijn we allemaal mee geholpen: jij en ik, maar dus ook de patiënten voor wie nieuwe, betere geneesmiddelen soms van levensbelang zijn. 

Goed, maar het kan altijd nog beter

Om nog even terug te komen op de prachtige omschrijving van “een vol pension verblijf”: we zorgen goed voor je. Dat vinden we belangrijk, want jouw deelname is belangrijk. Daarom is het ook zo waardevol wanneer we van deelnemers horen wat beter kan. Zowel Robin als Darius gaven kort na elkaar aan dat ze de kliniek zelf heel fijn vonden, maar dat de keuze in maaltijden voor vegetariërs nog beperkt was. Alle reden dus om dat aanbod nog eens kritisch onder de loep te nemen. Deze verbeteringen voeren we graag door met onze deelnemers. Van suggesties voor het menu tot de aanschaf van nieuwe bordspellen: als er iemand is die het verblijf in de kliniek nóg fijner kan maken, ben jij het!

Bij twijfel: doen!

Robin uit Delft is na één onderzoek overstag en een echte ambassadeur. We sluiten dan ook af met zijn enthousiasme en goede raad, waar wij ons absoluut in kunnen vinden. ‘Voor iedereen die twijfelt zou ik zeggen: probeer het eens. Het is een leuk avontuur om aan te gaan en mocht het écht niks voor je zij, dan staat het je vrij om op ieder gewenst moment te stoppen. In dat geval kun je het beste stoppen voordat de medicatie wordt toegediend (vaak de tweede dag) zodat een van de reserve deelnemers jouw plek kan innemen en het onderzoek ongehinderd door kan gaan.’ Maar echt: probeer het eens! 

Lees hier meer ervaringen.

Geneesmiddelenonderzoek iets voor jou?
Kom met ons in contact of meld je vrijblijvend aan voor onze onderzoeken.