Geneesmiddelenonderzoek bij QPS

Geen ervaring?
Geen probleem!

Wij hebben een aantal onderzoeken die ideaal zijn voor beginners.

Vrouwelijke deelnemer zit op bed en leest een studieboek.
Vrouwelijke deelnemer zit op bed en leest een studieboek.

Deelnemen voor een ander,
tijd voor jezelf

Door deelname aan onderzoek naar mogelijk nieuwe medicijnen, help je wereldwijd mensen met een aandoening aan een beter leven. Misschien wel van iemand in je omgeving. Wie je helpt bepaal je zelf, want jij kiest aan welk onderzoek je deelneemt.

We hebben een selectie gemaakt met onderzoeken die geschikt zijn voor beginners. Een onderzoek is geschikt voor beginners wanneer het verblijf niet te lang is en wanneer er geen spannende medische handelingen worden verricht. Bij deze onderzoeken voor beginners wordt bijvoorbeeld geen hersenvocht afgenomen via een ruggenprik.

“Huiselijk, gezellig, voel me veilig en betrokken, kleine omgeving die het aangenaam maakt, in tegenstelling tot andere bedrijven waar je eerder het "bedrijfsgevoel" ervaart.”
Jean Leon review QPS
Jean-Leon, deelnemer jan '22
“Het voelde een beetje als vakantie, want ik had nu tijd om films te kijken, te lezen en te slapen! De begeleiding van de artsen was prima.”
Janna review QPS
Janna, deelnemer feb '23
“Ik heb me ontzettend vermaakt met alle andere deelnemers. De tijd vloog voorbij.”
Manon review QPS
Manon, deelnemer apr '22
“Als je de tijd beschikbaar hebt om mee te doen zou ik het zeker doen, want het is zeer gemakkelijk; je hoeft alleen maar te liggen. En wie wil er nu niet liggend z'n geld verdienen? ”
Peter QPS review
Peter, deelnemer jan '22

Onderzoeken voor beginners

Deze onderzoeken zijn ideaal voor beginners. Help jij mee?

Hilma klinisch verpleegkundige QPS geneesmiddelenonderzoek
Hilma Hamming
Klinisch verpleegkundige sinds 2008
"Als klinisch verpleegkundige ben ik het eerste aanspreekpunt voor jou als deelnemer en ben ik betrokken bij de handelingen en controles tijdens je verblijf. Mijn werk is het beste van twee werelden: ik zorg dat jij je thuis voelt tijdens je verblijf en dat het onderzoek veilig verloopt."

De vergoeding, dat zit zo

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de vergoeding niet gekoppeld aan een risico. Hoeveel vergoeding jij ontvangt, wordt bepaald aan de hand van o.a. het aantal dagen en de speciale handelingen. De totale vergoeding wordt bepaald aan de hand van de onderstaande zaken.

Het aantal dagen in de kliniek
Per dag en nacht dat jij in de kliniek verblijft, ontvang je van ons een standaard vergoeding. We vergoeden je hiermee voor je tijdsinvestering in het onderzoek.
Extra toeslag
 • De basis vergoeding is gebaseerd op de tijd die jij in het onderzoek steekt. Daar bovenop zijn er een aantal gevallen waarbij je een extra toeslag krijgt: (Deze zijn al meegenomen in de totale vergoeding)
 • - Bij onderzoeken met een radioactief component ligt de vergoeding per dag iets hoger. Dit omdat het aantal handelingen per dag hoger is.
 • - Bij korte bezoeken die later dan 30 dagen na vertrek uit het onderzoekscentrum plaatsvinden.
 • - Bij speciale medische handelingen, zoals een MRI-scan, gastroscopie of een ruggenprik. Hiervoor geldt een extra vergoeding, afhankelijk van de speciale medische handeling.
De medische keuring
Je krijgt een vergoeding voor de medische keuring, dag van aankomst en de dag van vertrek. Deze dagen worden niet gezien als een kliniekdag, maar zijn wel meegenomen in de totale vergoeding.
De terugkomdagen
De terugkomdagen, waarbij je na afloop voor een ambulant bezoek weer naar de kliniek komt, krijg je apart vergoed. Deze tellen niet mee als verblijfsduur, maar zijn wel inbegrepen in het totaalbedrag.
Handelingen die je na verblijf thuis doet
Voor de handelingen die je na verblijf thuis doet, zoals het bijhouden van een dagboekje waarin je iedere dag een aantal vragen beantwoordt, krijg je een vergoeding. Ook deze is al meegerekend in de totale vergoeding.
Jouw deelnamevergoeding

+ €0,21 per kilometer reiskostenvergoeding

Waarom deelnemen aan geneesmiddelenonderzoek?

“Help mee met geneesmiddelenonderzoek om bij te dragen aan een beter leven voor de mensen om je heen. Jij kunt met een paar dagen helpen een enorm verschil maken.”

Elke reden is goed. Neem deel…

 • om bij te dragen aan onderzoek dat levens verandert
 • voor de gezelligheid in de QPS kliniek
 • om even tijd voor jezelf te hebben
 • de financiële vergoeding die je ontvangt

Samuel heeft 16 keer deelgenomen aan geneesmiddelenonderzoek bij QPS. In de video deelt hij zijn ervaring. 

 

Uitleg door Kristel

“Draag jij bij aan zorg, dan mag je zelf ook goede zorg verwachten”

Kristel geeft antwoord op al jouw vragen

 • Waarom is onderzoek belangrijk?
 • Hoe werkt geneesmiddelenonderzoek?
 • Kan ik veilig deelnemen?
 • Wat kan ik na het aanmelden verwachten?

Kristel legt uit waarom geneesmiddelenonderzoek belangrijk is, wat je kunt verwachten en waarom het veilig is. Bekijk het in de video.